GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουτιά στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών

Οι έρευνες κάνουν λόγο για τη μακροβιότερη ύφεση στην ιστορία της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στροφή των καταναλωτών στα οικονο...


Οι έρευνες κάνουν λόγο για τη μακροβιότερη ύφεση στην ιστορία της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στροφή των καταναλωτών στα οικονομικότερα tablet. Μείωση φορτώσεων κατά 11% για δεύτερο συνεχές τρίμηνο.

Νέα μείωση στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών ανακοινώθηκε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται στα οικονομικότερα tablet και όχι στα desktop ή τα laptop.

Συγκεκριμένα, οι φορτώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν στα 76 εκατ. μονάδες, που αντιστοιχεί σε πτώση κατά 11% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έκθεση της ερευνητικής Gartner. «Στις αναδυόμενες αγορές τα οικονομικά tablet έχουν γίνει η πρώτη επιλογή για πολύ κόσμο» αναφέρει η έκθεση.

Μία δεύτερη έρευνα, από την IDC αποτιμά τις φορτώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στα 76,5 εκατ. μονάδες και κάνει λόγο για μείωση κατά 11,4%.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών βιώνει τη μακροβιότερη πτώση στην ιστορία της – δύο διαδοχικά τρίμηνα με μείωση πωλήσεων – εξέλιξη που εξηγεί απέλπιδες κινήσεις όπως την πρόταση του Michael Dell να επαναγοράσει την Dell Computers με στόχο την έξοδο από τα χρηματιστήρια. Πρόταση που πολλοί αναλυτές περιγράφουν ως «προσπάθεια να πιάσεις ένα μαχαίρι όταν πέφτει».

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση