GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε η δίχρονη που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση τραχείας από βλαστοκύτταρα

Έφυγε από τη ζωή η δίχρονη Χάνα Γουόρεν που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση τραχείας από τα βλαστοκύτταρά της. Μόλις τρεις μήνες μετά...


Έφυγε από τη ζωή η δίχρονη Χάνα Γουόρεν που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση τραχείας από τα βλαστοκύτταρά της. Μόλις τρεις μήνες μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση τραχείας
αρτηρίας από βλαστοκύτταρα, η δίχρονη Hannah Warren έφυγε από τη ζωή.

"Παρά το γεγονός ότι η αναγεννητική ιατρική παραμένει στα αρχικά στάδιά της για τους μικρούς ασθενείς, σημειώνεται πρόοδος.

Η Hannah και οι γιατροί που φρόντιζαν για εκείνη βοήθησαν στην εξέλιξη αυτού του τομέα της ιατρικής που βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδιά του", αναφέρει σε ανακοίνωσή το νοσοκομείο The Children's Hospital του Ιλινόις, όπου και πραγματοποιήθηκε η επέμβαση.

Δεν διευκρινίστηκε από τους εκπροσώπους του νοσοκομείου τι ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατό της, αλλά στην ανακοίνωσή τους γίνεται λόγος για "πρόσθετα θέματα υγείας".

"Η τραχεία δεν ήταν ποτέ πρόβλημα", επισήμανε ο Δρ. Paolo Macchiarini, ο επικεφαλής των χειρουργών. "Ήταν ο φυσικός της ιστός που ήταν πολύ εύθραυστος", συμπλήρωσε μιλώντας στους New York Times.

Από τη γέννησή της, η Hannah είχε νικήσει όλες τις ιατρικές εκτιμήσεις, καθώς το σενάριο ήταν θανατηφόρο στο 99% των περιπτώσεων. Μόνο πέντε παρόμοιες μεταμοσχεύσεις είχαν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο πριν από την επέμβασή της.

Η δίχρονη Hannah προτού υποβληθεί στη μεταμόσχευση τραχείας από τα βλαστοκύτταρά της δεν μπορούσε να αναπνεύσει, να φάει, να πιει ή να καταπιεί.

Οι γιατροί κατάφεραν να "κατασκευάσουν" ένα όργανο χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα από τον μυελό των οστών του κοριτσιού, τα οποία καλλιέργησαν σε ειδικό πλαστικό σωλήνα.

Τα κύτταρα αυτά πολλαπλασιάστηκαν πολύ γρήγορα στο εργαστήριο σχηματίζοντας μια καινούργια τραχεία αρτηρία σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Ήλπιζαν πως με την τεχνητή τραχεία, θα άλλαζε αυτό.

Όσο και αν ήταν αμφιλεγόμενη, η χειρουργική επέμβαση θεωρήθηκε ευρέως ως η καλύτερη ελπίδα για την επιβίωσή της.

"Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες. Θα μας λείπει για πάντα η προσωπικότητά της, η θαυματουργή δύναμη και το πνεύμα της", αναφέρει σε ανακοίνωση η οικογένειά της.

almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση