GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάψανε την Πάρνηθα για να φυτρώσουν βίλες και τώρα στέλνουν φαντάρους να σβύσουν τη φωτιά, αδιαφορώντας για τους κινδύνους

Αφού κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα από την ομορφιά της Πάρνηθας, αντικαθιστώντας την απαράμιλλη πανίδα και χλωρίδα με βίλες και οικοδομικ...


Αφού κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα από την ομορφιά της Πάρνηθας, αντικαθιστώντας την απαράμιλλη πανίδα και χλωρίδα με βίλες και οικοδομικούς συνεταιρισμούς, τώρα έρχονται να ολοκληρώσουν το έργο τους με νέες ...
πυρκαγιές, για ακόμη μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη των πλουσίων και των δυναμικών μεσαίων στρωμάτων. Για να έχουν «θέα και καθαρό αέρα» αυτοί, αφαιρούν το οξυγόνο από εκατομμύρια κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Η αρθρογραφία είναι αποκαλυπτική και θέτει ζητήματα:

«Πολλά είναι τα ερωτήματα για το πώς προκλήθηκε μεγάλη φωτιά στην Πέτρα Βαρυμπόμπης, που είναι σε εξέλιξη και στο σημείο βρίσκονται 32 οχήματα με 100 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρο, 10 εθελοντικά οχήματα με 20 άτομα, 15 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 10 ιδιωτικές υδροφόρες, 42 στρατιώτες και 3 μηχανήματα του Στρατού.


Σε δύσβατο σημείο εξελίσσεται η πυρκαγιά στη θέση Πέτρα της Βαρυμπόμπης, κάτι που δυσχεραίνει αρκετά το έργο των πυροσβεστών. Παράλληλα, στην περιοχή πνέουν αρκετά ισχυροί άνεμοι οι οποίοι μάλιστα αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση.

Η πυρκαγιά καίει πευκοδάσος και για την ώρα δεν απειλεί κατοικίες, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες σε ακτίνα τουλάχιστον 300 μ. για να μην ξεφύγει το μέτωπο και να μην φτάσει η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή. Προτεραιότητα αποτελεί και το πευκοδάσος που είχε διασωθεί από προηγούμενες πυρκαγιές.

Η Πέτρα βρίσκεται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας και είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα. Ονομάζεται Πέτρα λόγω των βράχων που υπάρχουν. Αναμένονται ενισχύσεις από την επαρχία, που θα βοηθήσουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο».

Κυβέρνηση και εργολάβοι στέκουν απέναντι στη φύση και στην κοινωνία, όπως στάθηκαν στην Κερατέα και στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μόνο το κέρδος τους ενδιαφέρει.

Για αυτό ακριβώς, όχι μόνο αδιαφορούν για το περιβάλλον, αλλά και για την ανθρώπινη ζωή. Αυτοί που σταμάτησαν τις προσλήψεις των πυροσβεστών ρίχνουν στις φλόγες τους ανειδίκευτους συναδέλφους φαντάρους για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζετε.

Αυτός είναι όμως ο νέος ρόλος του στρατού. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Πολιτική Προστασία, οι φαντάροι, οι άμισθοι δούλοι της υποχρεωτικής στράτευσης, καλούνται να καλύψουν τα κενά ενός κράτους που μειώνεται, που απολύει, που ιδιωτικοποιείται για να φέρει κέρδη στους επιχειρηματίες.

Εμείς απαιτούμε: κάτω τα χέρια από τη φύση. Προστασία της Πάρνηθας.

Κανείς φαντάρος σε επιχειρήσεις Πυρόσβεσης. Να γίνουν τώρα προσλήψεις προσωπικού.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση