GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκορδάς: Οχτώ μήνες συζητάμε για τις Κυριακές – ΕΣΕΕ: Θα γίνει μπάχαλο

Στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που προκαλεί τις αντιδράσεις των εμπόρων, αλλά και τον ΦΠΑ στην εστίαση...

Στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που προκαλεί τις αντιδράσεις των εμπόρων, αλλά και τον ΦΠΑ στην εστίαση αναφέρθηκε... στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Το ν/σ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ψηφίζεται την προσεχή Τρίτη το απόγευμα.

Ο κ. Σκορδάς τόνισε ότι ο διάλογος με τους εκπροσώπους της αγοράς ολοκληρώθηκε, καθώς για το συγκεκριμένο θέμα των Κυριακών διεξάγεται συζήτηση επί οχτώ μήνες, και ότι δεν υπάρχει καμία προκατάληψη για το θέμα.

Όσον αφορά την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% το 13% θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υφυπουργού με τους εκπροσώπους της αγοράς σήμερα το απόγευμα. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι θα κερδίσουν και δεν θα χάσουν οι επαγγελματίες του χώρου αν ρίξουν τις τιμές.

Απαντώντας στον ΣΚΑΪ στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης προειδοποίησε ότι θα δημιουργηθεί μπάχαλο μετά την τροποποίηση του ν/σ που επιτρέπει σε περιφερειάρχες και τους δημάρχους (Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς) να αποφασίζουν για το ποιες Κυριακές θα είναι κλειστά τα καταστήματα. Οι έμποροι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την Τρίτη ή την Τετάρτη που θα ανακοινώσουν άμεσα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς προέτρεψε μέσω του σταθμού μας τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης να μειώσουν τις τιμές, μετά τη μείωση του ΦΠΑ. Ωστόσο, επισήμανε ότι αν το ΥΠΑΝ προχωρήσει σε Αγορανομική Διάταξη που θα τους υποχρεώνει να εφαρμόσουν το μέτρο βάσει τιμοκαταλόγου (παλιές και νέες τιμές με το νέο φορολογικό συντελεστή), κάτι τέτοιο μόνο κόστος θα προσέθετε στις επιχειρήσεις. «Είναι άδικο να μην ολοκληρωθεί η προσπάθεια και να μη δουν οφέλη οι καταναλωτές από τη μείωση του ΦΠΑ» ανέφερε ο κ. Καββαθάς.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση