GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Π. Καρβούνης: «Ευνοϊκό προηγούμενο» για την Ελλάδα η επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα

Με αφορμή την εκταμίευση από την Ευρωζώνη των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, κ. Πάνο...


Με αφορμή την εκταμίευση από την Ευρωζώνη των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, κ. Πάνος Καρβούνης, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προέβη στην ακόλουθη διευκρίνιση:

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, επιπλέον της δανειακής δόσης των 2,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα συνεισφέρουν στην οικονομία της Ελλάδας 1,5 δισ. κέρδη που αποκόμισαν το 2013 από τα ελληνικά ομόλογα.

Πρόκειται για μια κατ' εξαίρεση χειρονομία που καταδεικνύει την αταλάντευτη δέσμευση της ευρωζώνης να στηρίξει με κάθε τρόπο την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, αλλά και αναγνώριση των προσπαθειών της για ανάκαμψη, με μεγάλες θυσίες των πολιτών της.

Η κίνηση παρουσιάζει πολλαπλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα γιατί συνιστά έκτακτη, απολύτως δωρεάν προσφορά, χωρίς ουδέν αιτούμενο επιστροφής».

«Χάρη σ΄ αυτή την καινοφανή πρωτοβουλία υπέρ της Ελλάδας», καταλήγει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, «δημιουργείται ένα ευνοϊκό προηγούμενο για την περαιτέρω ευελιξία της ευρωπαϊκής κινητοποίησης με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων που πλήττουν ιδιαίτερα τις οικονομίες του Νότου». kerdos.gr

1 σχόλιο

  1. χμμμ...Προσέξτε αυτό που δεν θα συνέβαινε σε ένα ΚΑΘΑΡΌ καπιταλιστικό σύστημα. Αλλά συμβαίνει στο δικό μας διότι απλώς είναι “γκανγκστερικό”..Μάλιστα υπάρχει και όνομα γιαυτό και ονομάζεται “πολύ μεγάλο για να αποτύχει”..

    Τι περιγράφει; στην ουσία την πολιτική “παροχής εξασφάλισης” από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία διασφαλίζει στις τράπεζες και στους επενδυτικούς οργανισμούς πως “ό,τι ρίσκο και να πάρετε, όταν το σύστημα καταρρεύσει και δεν θα μπορείτε να πάρετε άλλα λεφτά, θα σας τα δώσουμε εμείς από τα χρήματα των φορολογουμένων”????
    έτσι ΆΠΛΑ..

    Και δεν δα και κανένα μεγάλο μυστικό! δεν είναι καν μυστικό, το λένε και οι ίδιοι!.. Πριν από μερικά χρόνια ένας υψηλά ιστάμενος του Δ.Ν.Τ το χαρακτήρισε “κοινότητα της πίστωσης και της επιβολής”...

    Ακριβώς όπως η Μαφία! Όπως οι μαφιόζοι, έχουν και τα λεφτά να σε δανείσουν, αλλά και τον τρόπο να σ’ τα πάρουν πίσω..Σήμερα η Μαφία είναι εδώ στην κυβέρνηση, μέσα στα σπίτι μας, σε όλη στην πατρίδα μας..

    Το κράτος έχει πολλούς μηχανισμούς να στρέφει κάποιους πολίτες ενάντια προς κάποιους άλλους.

    Προσέξτε τι γίνεται. Από την πλευρά του κράτους έχουμε ορισμένους ιδιαίτερα εύκολους στόχους, όπως είναι για παράδειγμα οι δάσκαλοι και η Παιδεία γενικότερα.

    Από την πλευρά του πληθυσμού τώρα, έχουμε τον εύκολο στόχο, που είναι οι αλλοδαποί, και στην Ευρώπη εξαπλώνεται ανησυχητικά το φαινόμενο της μετανάστευσης.

    Στην Ουγγαρία με το νεοφασιστικό κόμμα Τζομπίκ, στην Αγγλία με το Βρετανικό Εθνικό Μέτωπο και την Αγγλική Αμυντική Λίγκα.

    Και αν σας ακούγεται ανακουφιστικό ότι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης τα ακροδεξιά ρατσιστικά κόμματα παίρνουν κάνω από 10%, μην ξεχνάτε όμως ότι το 1928 στη Γερμανία το Ναζιστικό Κόμμα είχε πάρει κάτω από 3%...
    Το 2010 βγήκε στη Γερμανία το βιβλίο του Τίλο Σαραζίν “Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της”, στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι μετανάστες καταστρέφουν τη χώρα. Εγινε μπεστ σέλερ. Η δε καγκελάριος Μέρκελ, παρ’ ότι καταδίκασε το βιβλίο, δήλωσε ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει τελικά αποτύχει.

    Οι Τούρκοι και οι Αραβες που τους έκαναν εισαγωγή για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά “απέτυχαν”; όχι βέβαια απλός το σύστημα δίνει θέλει στόχους και όχι λύσης δηλαδή αν γίνουν ξανθοί και γαλανομάτηδες κανονικοί άριοι αύριο θα λυθεί το πρόβλημα της Ανταγωνιστικότητας η της ανεργίας;...ΌΧΙ βέβαια όταν ήδη που παράγονται στης ασιατικές αγορές οι εργαζόμενοι έχουν μισθό 40 ευρώ..εμείς είμαστε πιο κάτω αν
    αναλογιστουμαι με 1.000 ευρώ μας ζητάνε να πληρώσουμε χρέη τραπεζών που από ιδιωτικά τα έκαναν δημόσια..έτσι λειτουργεί το σύστημα η καταρρεύσει του αρέσει μην ακούτε
    για αυτό το σύστημα καταρρέει κάθε τόσο»...παντού σε όλο τον κόσμο...


    Οι Φάσσες:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση