GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο εμπόριο ναρκωτικών αποδίδει ο Ερντογάν την ένταση

Αποφασισμένος να εμμείνει στην απόφασή του για ολοκλήρωση της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Κούρδους εμφανίστηκε χθες ο Τούρκος π...


Αποφασισμένος να εμμείνει στην απόφασή του για ολοκλήρωση της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Κούρδους εμφανίστηκε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά την ένταση των τελευταίων ημερών στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

«Τίποτε δεν θα μπορέσει να μας βγάλει από το δρόμο μας, η ειρηνευτική διαδικασία θα συνεχιστεί», δήλωσε στην εβδομαδιαία ομιλία του ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του, AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).

«Αυτό το πρόβλημα δεν είναι χθεσινό και απαιτεί πολλή δουλειά και υπομονή», υπογράμμισε καλώντας «όλα τα μέρη να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να δείξουν υπομονή».

Υπενθυμίζεται ότι το σαββατοκύριακο σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και Κούρδους διαδηλωτές στη νοτιοανατολική Ανατολία μετά το θάνατο ενός νεαρού Κούρδου που διαμαρτυρόταν μαζί με 300 άλλα άτομα εναντίον της κατασκευής ενός στρατοπέδου της Χωροφυλακής.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έπειτα από έκκληση του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) που υποστηρίζει την κουρδική υπόθεση, απαίτησαν από την Άγκυρα μέτρα υπέρ της κουρδικής μειονότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν απέδωσε τα επεισόδια αυτά στη βούληση των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) να διατηρήσουν τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών για να χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 500 τόνοι κάνναβης παρήχθησαν το 2012 στη νοτιοανατολική Τουρκία, ένα λαθρεμπόριο που, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αρχές, ελέγχεται πλήρως από το PKK.

elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση