GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία μας από τη ζέστη

Ο ζεστός καιρός του καλοκαιριού δεν έχει αντίκτυπο μόνο στο δέρμα και τον οργανισμό μας, αλλά σύμφωνα με έρευνες, επηρεάζει και την ...


Ο ζεστός καιρός του καλοκαιριού δεν έχει αντίκτυπο μόνο στο δέρμα και τον οργανισμό μας, αλλά σύμφωνα με έρευνες, επηρεάζει και την ψυχολογία μας.
Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι νιώθουμε πιο μελαγχολικά όταν ο καιρός είναι μουντός ή βροχερός. Ας δούμε τον τρόπο και τους λόγους που η ψυχική μας κατάσταση επηρεάζεται και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι τσακωμοί και γενικά η νευρικότητα ανήκουν στην «ημερήσια διάταξη» των θερινών ημερών. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και αποπνικτική και συνεπώς δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε. Αυτόματα δημιουργείται ένα «πλάκωμα» και άσχημο συναίσθημα. Μάλιστα όσο λιγότερες γνώριμες σας είναι αυτές οι θερμοκρασίες, τόσο πιο έντονα θα επηρεαστείτε.

Οι ακραίες αντιδράσεις δεν απουσιάζουν, καθώς οι ορμόνες σας βρίσκονται σε έξαρση. Η παραμικρή αφορμή πιθανώς να σας κάνει να ξεσπάσετε σε γέλια ή σε ασυγκράτητους λυγμούς, ανάλογα την περίσταση και την πρότερη διάθεσή σας. Δεν είναι τυχαίο πως στις ζεστές ημέρες δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και αυτό προκαλείται από την υπερδιέγερση στην οποία βρίσκονται οι ορμόνες του ύπνου.

Συνοπτικά σύμφωνα με έρευνες αποδείχθηκαν τα παρακάτω:

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες συνδέονται με επιθετικά και βίαια ξεσπάσματα

Ίσως υπάρχει σύνδεση με υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών

Το άγχος τείνει να μειώνεται όσο αυξάνονται οι θερμοκρασίες

Η κατάθλιψη τείνει να αυξάνεται ομοίως με τις θερμοκρασίες

Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μειώνουν τη δυνατότητα συγκέντρωσης καθώς και την ενεργητικότητα

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη συγκεκριμένη κατάσταση, προσαρμόζοντας τον οργανισμό σας στις εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Δοκιμάστε για παράδειγμα να κλείνετε το κλιματιστικό ή να πίνετε κάτι ζεστό πριν βγείτε έξω.

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση