GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πρώτες διακοπές με μωρό

Το μωράκι που φέρατε στον κόσμο πριν λίγο καιρό μπορεί να γέμισε τη ζωή σας με ευτυχία, αλλά παράλληλα τη φόρτωσε και με πολύ περισσ...


Το μωράκι που φέρατε στον κόσμο πριν λίγο καιρό μπορεί να γέμισε τη ζωή σας με ευτυχία, αλλά παράλληλα τη φόρτωσε και με πολύ περισσότερες ευθύνες. Ξέχωρα από τον εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής που φέρνει ένα μωρό σε...

μια οικογένεια, υπάρχει και διαφορετική αντίληψη και για τις διακοπές. Ειδικά αν αυτές είναι οι πρώτες του μωρού, μια σωστή οικογένεια οφείλει να δώσει σημασία σε πράγματα και λεπτομέρειες που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έλεγχε καν. Ποια είναι τα δέκα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ψάξετε και να προσέξετε πριν μπείτε με το μωρό σας στο αυτοκίνητο ή το καράβι και… εξορμήσετε προς το μέρος των διακοπών;

Ο τόπος. Τα νησιά της άγονης γραμμής και οι περιπέτειες στο εξωτερικό μπορούν να περιμένουν… να μεγαλώσει το παιδί σας! Προτιμήστε έναν σχετικά ήρεμο τόπο, ο οποίος όμως να είναι κοντά σε μια μεγάλη πόλη ή ένα μεγάλο νησί, στο οποίο μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Έχετε πάντα στο νου σας το απρόοπτο, έτσι ώστε να μην σας συμβεί ποτέ.

Η πρόσβαση. Προσπαθήστε να φύγετε ή να επιστρέψετε σε ημέρα και ώρα που δεν θεωρείται αιχμής. Καλύτερα να μείνετε σπίτι μία ημέρα ή να επιστρέψετε μία ημέρα νωρίτερα από το να ταλαιπωρηθείτε και να ταλαιπωρήσετε το μωράκι σας τις ημέρες και ώρες που φεύγουν ή έρχονται όλοι (π.χ. Παρασκευή απόγευμα ή Κυριακή βράδυ). Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο, προτιμήστε πιο ήρεμους δρόμους, για να αποφύγετε το μποτιλιάρισμα. Ούτως ή άλλως δεν θα πατάτε πολύ το γκάζι.

Τα μπαγκάζια. Αν έχετε σκοπό να… κλέψετε την παράσταση με εντυπωσιακές εμφανίσεις και να αλλάζετε φορέματα τρεις φορές την ημέρα, τότε μάλλον θα χρειαστείτε… τρέιλερ πίσω από το αυτοκίνητό σας για να χωρέσει όλες τις βαλίτσες. Προτεραιότητα έχει το μωρό κι αυτά που χρειάζεται. Μην διστάσετε να «φορτώσετε» τα δικά του πράγματα και να περιορίσετε στα απολύτως απαραίτητα τα δικά σας, ώστε να βρεθείτε σε μια σχετική… ισορροπία.

Η υγεία. Μια επίσκεψη, έστω και μόνοι σας, στο κέντρο υγείας ή το νοσοκομείο της περιοχής, για να «μάθετε το δρόμο», δεν βλάπτει καθόλου, μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη σε στιγμές πίεσης. Ειδοποιήστε τον/την παιδίατρο για το μέρος και τις ημέρες διακοπών σας, φροντίστε να μάθετε αν υπάρχει παιδίατρος εκεί που διαμένετε και κάντε του ένα φιλικό τηλέφωνο, επίσης μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Επίσης περάστε από το φαρμακείο της περιοχής, προμηθευτείτε διάφορα χρειαζούμενα, πιάστε κουβέντα με τον φαρμακοποιό και ζητήστε του ένα τηλέφωνο, το οποίο μπορεί να χρειαστεί σε δύσκολη στιγμή.

Το ξενοδοχείο. Διαθέτει παιδικά κρεβατάκια ή θα πρέπει να φέρετε το δικό σας; Το ασανσέρ είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει και το καροτσάκι; Υπάρχει η δυνατότητα να παρασκευαστούν παιδικά γεύματα; Αλλιώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην κουζίνα, έτσι ώστε να μην μετατρέψετε το δωμάτιό σας σε κουζίνα; Και κυρίως, υπάρχει καλή ηχομόνωση; Ένα μωρό μπορεί να κλαίει συνεχόμενα και το τελευταίο που θέλετε είναι να ακούτε τις… φιλοφρονήσεις των άλλων ενοίκων.

Οι επαφές. Η παρουσία ενός μωρού έχει την τάση να «μαλακώνει» όλους τους γύρω και ωθεί τους περισσότερους να δώσουν κάθε δυνατή βοήθεια. Μην διστάσετε να πιάσετε συζήτηση με τους καταστηματάρχες της περιοχής, σε μια δύσκολη και απρόοπτη στιγμή μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμοι.

Η παραλία. Εννοείται ότι πρέπει να αποφύγετε τις παραλίες, στις οποίες δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση με το αυτοκίνητο ή, ακόμα καλύτερα, που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το μέρος που διαμένετε. Αν είστε… περιπετειώδεις τύποι, καταπολεμήστε τη φύση σας έστω και για λίγο! Μια παραλία οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπου το μωρό σας θα είναι προστατευμένο από τον ήλιο και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια, είναι η πιο κατάλληλη.

Οι βόλτες. Μην έχετε την τάση να κρατάτε το μωράκι σας «φυλακισμένο» μέσα στο δωμάτιο, από φόβο μήπως «κολλήσει κάτι» ή «το πειράξει ο ήλιος». Φυσικά χρειάζεται καπελάκι, αλλά μια απογευματινή βόλτα με το καροτσάκι ή (ακόμα καλύτερα) με το μάρσιπο δίπλα στη θάλασσα είναι ό,τι καλύτερο και για εσάς και γι’ αυτό. Θα έχει νέα ερεθίσματα και η «αγκαλίτσα» θα αποκτήσει καινούργιο νόημα.

Το νερό. Οι ανάγκες του μωρού σε νερό πολλαπλασιάζονται στις διακοπές σε σχέση με τις ποσότητες που είχατε συνηθίσει να του χορηγείτε στο σπίτι. Φροντίστε πάντα να έχετε πολύ νερό μαζί σας και δίνετέ του συχνά το μπιμπερό. Τις περισσότερες φορές γι’ αυτό γκρινιάζει…

Τα έντομα. Ακόμα κι αν το μέρος που πάτε δεν έχει… κακό προηγούμενο με κουνούπια και σκνίπες, οφείλετε να πάρετε τα μέτρα σας. Η κουνουπιέρα για το βράδυ είναι απολύτως απαραίτητη. Για την ημέρα ή την απογευματινή βόλτα φροντίστε να προμηθευτείτε ένα ουδέτερο αντικουνουπικό, που δεν θα ερεθίσει το δερματάκι του.

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση