GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτυχε η εθελουσία του ΤΤ, μένει τώρα η πώληση του

Mετά την επιτυχία της εθελουσίας εξόδου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπάινει σε μια νέα περιπέτεια, αυτή της πώλησης του σε κάποια άλ...


Mετά την επιτυχία της εθελουσίας εξόδου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπάινει σε μια νέα περιπέτεια, αυτή της πώλησης του σε κάποια άλλη τράπεζα.
Η εθελουσία του ΤΤ έληξε με 620 περίπου εργαζόμενους να αποχωρούν οικειοθελώς από την εργασία τους και τον αριθμό των εργαζομένων να μειώνεται σημαντικά. Το ΤΤ δεν πρόκειται να παραμείνει ανεξάρτητη τράπεζα καθώς η τρόικα επιθυμεί να το συγχωνεύσει με την Eurobank προκειμένου να διευκολύνει την μελλοντική πώληση της σε ξένο κατά πάσα βεβαιότητα τραπεζικό όμιλο. Στο σχέδιο αυτό της τρόικας συμφωνεί και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Όμως η Εθνική και η Alpha Bank θέλουν επίσης να αποκτήσουν το ΤΤ. Η θέση της Εθνικής δεν είναι ακόμη εξκάθαρη, αλλά η Alpha είχε και στο παρελθόν διεκδικήσει το ΤΤ απαιτώντας όμως πρώτα την μείωση τωνε ργαζομένων σε 1500, πρόταση που δεν έγινε δεκτή. Με την εθελουσία και την μείωση του προσωπικού κατά 620 εργαζόμενους και τις αποδοχές των υπολοίπων να έχουν μειωθεί κατά 30% περίπου, η διοίκηση του Χάρη Σιγανού απέδειξε ότι το ΤΤ μπορεί να εξυγιανθεί, χωρίς εντάσεις και με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.
Η επιμονή της Alpha Bank για την απόκτηση του ΤΤ, αποδεικνύει την αγωνία της να αντισταθμίσει τα οφέλη που είχε η Τράπεζα Πειριαώς από την εξαγορά των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Όμως εφόσον η τρόικα, το ΤΧΣ και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν αποφασίσει ότι είναι προτιμώτερο το ΤΤ να ενωθεί με τη Eurobank, για να διευκολυνθεί η πώληση της η οποία είναι προτεραιότητα και για τους τρεί΄ς θεσμικούς παράγοντες, οι πιθανότητες να το αποκτήσει η Alpha , είναι περιορισμένες. Σημειώνεται ότι το ΤΧΣ είναι βασικός μέτοχος και στην Alpha Bank παρόλο που η διοίκηση της ασκείται από την προηγούμενη διοίκηση. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν το ΤΤ θα περάσει τελικά στη Eurobank.
reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση