GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα χαρακώματα οι εκπαιδευτικοί - Πληθαίνουν οι καταλήψεις στην Κρήτη...

Στα χαρακώματα βρίσκονται για δεύτερη ημέρα οι εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν την κατάληψη στα κτίρια της Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπα...


Στα χαρακώματα βρίσκονται για δεύτερη ημέρα οι εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν την κατάληψη στα κτίρια της Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες καταργήσεις ειδικοτήτων που επηρεάζουν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στο νησί. Παράλληλα στην 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο την Λότζια για τις σαρωτικές αλλαγές που επιφέρει το πρόγραμμα τις κινητικότητας στην εκπαίδευση αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ.

Χανιά
Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί και στα Χανιά με τους εκπαιδευτικούς να έχουν προχωρήσει στην κατάληψη στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Απόψε το βράδυ η ΕΛΜΕ Χανίων πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση για να καθορίσει τη στάση της ενώ το Σάββατο το πρωί πραγματοποιείται συλλαλητήριο στη Δημοτική Αγορά των Χανίων

Κατάργηση
Στο πλαίσιο προωθούμενης θεσμικής αλλαγής στη τεχνική εκπαίδευση, το υπουργείο προχωρά στην κατάργηση 46 ειδικοτήτων από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν, συνολικά, έως σήμερα, και συνεπώς στην κατάργηση 2.500 οργανικών θέσεων της τεχνικής εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 2.000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με πηγές του υπουργείου, συνεπεία της θεσμικής αλλαγής στη τεχνική εκπαίδευση που προωθείται, οι εκπαιδευτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα προέρχονται από την Επαγγελματική & Τεχνική Εκπαίδευση και συγκεκριμένα από την κατάργηση του τομέα Υγείας & Πρόνοιας και των Ειδικοτήτων Αισθητικής, Κομμωτικής και Γραφικών Τεχνών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ. prismanews.gr

4 σχόλια

  1. Επειδή εμείς είμαστε κομμουνιστές, ως εκ τούτου... «δογματικοί», «στενόμυαλοι», «κακόπιστοι», «καταστροφολόγοι» και τα συναφή, γι' αυτό ας πάμε στις ομολογίες των «δικών» τους.

    Στις ομολογίες, δηλαδή, εκείνων που συμφωνούν και στηρίζουν την ακολουθούμενη πολιτική. Ας πάμε σε μια εφημερίδα την ειλικρίνεια της οποίας δεν αμφισβητούν ούτε οι κυβερνώντες, ούτε οι τροϊκανοί, ούτε οι τραπεζίτες, ούτε οι βιομήχανοι, ούτε οι εφοπλιστές (άλλωστε σε εφοπλιστή ανήκει η συγκεκριμένη εφημερίδα). Ας πάμε, λοιπόν, στην «Καθημερινή».

    Κι ας παρακολουθήσουμε - μέσω της «Καθημερινής» - τι σημαίνει αυτή η τελευταία δόση που «διαπραγματεύτηκε» και «πέτυχε» η κυβέρνηση...

    Προσέξτε: Οπως αναφέρουν τα στοιχεία, τα πασίγνωστα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών (τα οποία επικαλέστηκε και η «Καθημερινή» προχτές, στις 9 Ιούλη στην 3η σελίδα της),
    μέχρι τα τέλη του 2013 το ελληνικό δημόσιο προγραμματίζει να πράξει τα εξής:

    Να πληρώσει μέχρι τις 20 Αυγούστου ομόλογο ύψους 2,17 δισ. ευρώ.

    Να πληρώσει μέχρι τις 22 Δεκέμβρη ομόλογα ύψους 986 εκατ. ευρώ.

    Να πληρωσει μέχρι τα τέλη του 2013 σε τόκους εξυπηρέτησης του χρέους 3 δισ. ευρώ.

    Να πληρώσει μέσα στον Αύγουστο για ομόλογα που είχαν συναφθεί προ κρίσης στις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης ποσό 268 εκατ. ευρώ.

    Να συνεχίσει να πληρώνει προμηθευτές του Δημοσίου με ποσό που κινείται μηνιαίως άνω των 500 εκατ. ευρώ.


    Ολα τα παραπάνω
    (χωρίς να συμπεριλάβουμε τα τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ της τελευταίας κατηγορίας, δηλαδή το ποσό που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στους προμηθευτές ως το τέλος του 2013) ανέρχονται στα 6,442 δισ. ευρώ.

    Είναι σαφές, λοιπόν, πού θα πάνε τα 6,8 δισ. ευρώ που «πήρε» η Ελλάδα μετά τις «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα και θα εκταμιεύσει σε «υποδόσεις» το Eurogroup.

    Τα δάνεια και οι δόσεις τους, θα πάνε εκεί που έχουν πάει όλα τα δάνεια, προ και μετά μνημονίων. Θα πάνε στις τσέπες των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

    Στο λαό, αντίθετα, εκείνο που απομένει είναι οι απολύσεις, η ανεργία, η φτώχεια, η συμφορά και η απελπισία.

    Στο λαό εκείνο που απομένει είναι να πληρώνει τόκους και χρεολύσια!

    Αυτή είναι η αλήθεια.

    Η δόση που αποφασίστηκε, όπως και οι προηγούμενες, θα κατευθυνθεί στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών και για την κάλυψη των χρεών και των ελλειμμάτων, που δε δημιούργησε ο λαός, αλλά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η κρίση του.

    Ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να ξαναπληρώσουν πανάκριβα τα δάνεια για το κεφάλαιο, με απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, νέα φοροεπιδρομή στο εισόδημά τους, νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Πρόνοια.

    Καμία υποταγή στα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ..

    Καμία δέσμευση από τις αντιλαϊκές δανειακές συμβάσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα αποδέχονται και υπόσχονται να τις επαναδιαπραγματευτούν στα πλαίσια της ΕΕ, οδηγώντας σε νέα μνημόνια.

    Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ' την κυβερνητική προπαγάνδα Σπυράκη - Τσίμα στην πρόστυχη προβοκάτσια Ευαγγελάτου-Κώνστα-Πορτοσάλτε-Χατζης...

    Εχουν κάνει επιστήμη τον αποπροσανατολισμό του κόσμου, οι μαρκουτσοφόροι που παρουσιάζουν το δελτίο ειδήσεων στο Megaλο προπαγανδιστικό κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι.

    Αφού προσπέρασαν αναφέροντας κάποιους αριθμούς εργαζομένων που θα βρεθούν στον Καιάδα της ανεργίας και της εργασιακής ανασφάλειας, -εξ’ αιτίας του πολυνομοσχεδίου- επιδόθηκαν σε ανόητη φλυαρία, πρωτοστατούντος Σπυράκη και Τσίμα, αν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα (υποτίθεται από αντιδράσεις βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση), αν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών κλπ.

    Όλα αυτά φυσικά με την απαραίτητη δόση τρομοκράτησης του κόσμου για τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα.

    Ποιο κυνικοί σε πρόστυχο βαθμό, και με καραπινάτες προβοκατόρικες θέσεις Ευαγγελάτος, Πορτοσάλτε, Κύρτσος και Κώνστας έπεσαν να κατασπαράξουν τον πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκη.

    Ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν ο κλάδος του να ανεχθεί αδιαμαρτύρητα να βρεθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο δρόμο.

    Με συντονιστή τον Πορτοσάλτε και ελλείψει επιχειρημάτων ο Κώνστας επικαλέστηκε εγκεφαλικά κατασκευασμένες καταστάσεις, ο Ευαγγελάτος από το "όλοι μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου, πήγε στο "όλοι μαζί φταίμε", και τον Χατζη τον έπιασε ο «πόνος» για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα!!!

    Περιμενατε ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ απο αυτα τα ξεπουλημενα ΚΑΘΙΚΙΑ...ΑΝ ΝΑΙ ΕΊΣΤΕ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΑΡΆΤΣΑ ΈΚΤΟΥ ΟΡΌΦΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ....ΚΥΝΗΓΉΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΠΥ ΜΕ ΕΙΜΕΛ--ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ--ΣΤΑ ΤΑΒΕΡΝΕΊΑ-ΣΑΛΕ ΤΟΥΣ...ΠΕΊΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΈΝΕ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ..ΑΛΛΙΟΣ ΓΑΜΉΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έφτασε η ώρα της κατάργησης της δωρεάν δημόσιας Παιδείας.

    Κι έγινε με πολύ πιο έξυπνο τρόπο από την κατάργηση της ΕΡΤ, αν και το ίδιο αστραπιαία.

    Απλώς μείναμε να κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Τα ΜΜΕ εξυπηρετικότατα όπως πάντα παραμόρφωσαν την πραγματική είδηση.

    Τόνισαν τις 2.500 οργανικές θέσεις της τεχνικής εκπαίδευσης που χάνονται, αλλά έκρυψαν ότι πλέον όποιος μαθητής θέλει να ακολουθήσει μία από τις ειδικότητες που καταργούνται θα πρέπει να πληρώσει για να πάει σε ιδιωτικό ΙΕΚ!

    Καταργήθηκαν, λοιπόν, οι ειδικότητες Βοηθοί Φαρμακείων, Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών, Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών, Βοηθοί Νοσηλευτών, Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων, Γραφικών Τεχνών,, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης και Αργυροχρυσοχοΐας.

    Προσέξτε το αιτιολογικό της κατάργησης σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

    Α) «Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι τα Επαγγελματικά & Τεχνικά Λύκεια και Σχολές δεν επιτελούν σήμερα το ρόλο τους αντιμετωπίζοντας σειρά στρεβλώσεων και πελατειακών σχέσεων».

    Αντί, λοιπόν, να αναζητήσουν τις ευθύνες των στρεβλώσεων και τους υπεύθυνους των πελατειακών σχέσεων, καταργούν τα Τεχνικά Λύκεια. Πόσο πρωτότυπο, λειτουργικό και κυρίως αποτελεσματικό!

    Β) «Γι’ αυτό σχεδιάζουμε ένα Τεχνικό Λύκειο που θα μεταδίδει τις απαιτούμενες τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, παράλληλα με την καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας, και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, χωρίς στρεβλώσεις και επικαλύψεις με ανώτερες βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης ή μη τυπικής κατάρτισης».

    Το Υπουργείο Παιδείας καταργεί, λοιπόν, τις παραπάνω ειδικότητες επειδή δε συνδέονται με την αγορά εργασίας! Αν, όμως, πραγματικά συμβαίνει αυτό, τότε με ποια λογική το κομμάτι της αγοράς που συνδέεται με την ιδιωτική εκπαίδευση συνεχίζει να λειτουργεί και να αναπτύσσει τμήματα εκπαίδευσης των εν λόγω ειδικοτήτων; Είναι τόσο χαζή η αγορά που δε νιώθει τις ανάγκες της και είναι τόσο έξυπνο το Υπουργείο που αντιλαμβάνεται καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς;

    Κι αν πράγματι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επειδή αυτές οι ειδικότητες της δημόσιας παιδείας δημιουργούν «επικαλύψεις με ανώτερες βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης ή μη τυπικής κατάρτισης», γιατί άραγε δε δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα από τις αντίστοιχες ειδικότητες που θα προσφέρονται πλέον αποκλειστικά από ιδιωτικές σχολές;

    Να το δούμε και με παραδείγματα:

    Βοηθοί Φαρμακείων. ΙΕΚ ΞΥΝΗ

    Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών..ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

    Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων ΙΕΚ ΑΚΜΗ..

    Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών ΙΕΚ ΣΒΙΕ

    Βοηθοί Νοσηλευτών ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ

    Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ

    Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων ΙΚΕ ΚΟΡΕΚΛΟ

    Γραφικών Τεχνών ΙΕΚ TechnoGrafico,

    Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος

    Αισθητικής Τέχνης ΙΚΕ ΑΚΜΗ

    Κομμωτικής Τέχνης ΙΚΕ ΜΕΛΛΟΝ

    Αργυροχρυσοχοΐας ΙΕΚ ΜΟΚΟΝΕ

    Τα ιδιωτικά ΙΕΚ που αναφέρω είναι τυχαίες επιλογές από την αναζήτηση στο Google. Τα περισσότερα, μάλιστα, καλύπτουν όλες τις ειδικότητες που καταργούνται από τα δημόσια τεχνικά λύκεια και καλά κάνουν. Υπάρχουν δεκάδες ακόμη τέτοια Ι.Ι.Ε.Κ., όμως σκοπός μου δεν είναι να παρουσιάσω μια λίστα τους.

    Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να τα τρίψω στα μούτρα εκείνων που αποφάσισαν να καταργήσουν τις ειδικότητες των Τεχνικών Λυκείων με ηλίθια άλλοθι περί μη σύνδεσης των ειδικοτήτων με την αγορά εργασίας.

    Στην καλύτερη περίπτωση πέτυχαν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και την απόλυση 2.000 εργαζομένων και, το κυριότερο, το επίσημο ξεκίνημα της κατάργησης της Δημόσιας Παιδείας και τη μετατροπή τής Ιδιωτικής Εκπαίδευσης σε μονόδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πολυνομοσχέδιο, οι μαζικές απολύσεις, οι τεράστιοι φόροι στα ακίνητα και στα οικόπεδα και στη γη και στα αυτοκίνητα, η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά και των φοροαπαλλαγών οδηγεί τον Σύριζα στο 40%, την Χρ. Αυγή στο 20 με 25% και τους ΑΝΕΛ πάνω από 10%. Η τρισάθλια κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου θα έχει την τύχη του πασοκ και του λαος και θα συμπαρασύρει και τη δημαρ. Έρχεται το πολιτικό τους τέλος. Το μαύρο χρήμα που βρίσκεται στις τραπεζικές θυρίδες και στο εξωτερικό μένει αλώβητο και στηρίζει τη κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ. Θα τα αρπάξουν όλα, κυρίως όμως την ιδιόκτητη περιουσία των Ελλήνων νοικοκυραίων και μετά και τις καταθέσεις. Ξυπνήστε. Χιλιάδες Νεοδημοκράτες και πασοκτζήδες παραιτούνται και μαζεύουν μόνο κάποιους καιροσκόπους και βολεμένους και καρεκλοκένταυρους. Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα, ακούγεται από όλη την Ελλάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση