GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων

Από σήμερα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απ...


Από σήμερα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση».
Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και σε πολύ μειονεκτική θέση, από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
'Ατομα μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι: - κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υπόδειξή τους δεν είχαν απασχοληθεί σε κανονικά αμειβομένη θέση, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ή - είναι απόφοιτοι της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, ή - είναι άνω των 50 ετών, ή - είναι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
Αντίστοιχα, ως άτομα πολύ μειονεκτικής θέσης θεωρούνται όσοι διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 24 μηνών.
Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους 12 μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε μειονεκτική θέση, και από 12 έως 24 μήνες για τα άτομα που θα προσληφθούν και ανήκουν σε πολύ μειονεκτική θέση.
Η επιχορήγηση πλήρους πραγματικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται κατ΄ανώτατο ποσό στα 24 ευρώ ημερησίως ή τα 600 ευρώ μηνιαίως.
Για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα θα πρέπει η δημιουργούμενη θέση εργασίας να αντιπροσωπεύει καθαρή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της, σε σχέση με τον μέσο όρο των 12 τελευταίων μηνών, που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής της.
Ως αριθμός εργαζόμενων νοείται ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών, που έχουν προηγηθεί πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησής της επιχείρησης. Η μερική και η εποχική απασχόληση υπολογίζονται στην καθαρή αύξηση και ισοδυναμούν με κλάσμα ετησίων μονάδων εργασίας. Μια Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) αντιστοιχεί σε μία θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Για την υπαγωγή μίας επιχείρησης λαμβάνεται υπόψη: - Ο αριθμός των απασχολουμένων αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης κατά τη χρονική στιγμή της υποβολής της αίτησης (ημερομηνία υποβολής).
- Ο αριθμός των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (ΕΜΕ).
Εφόσον διαπιστωθεί η δυνατότητα υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα, η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το προσωπικό για το οποίο έχει δεσμευτεί σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα, δηλαδή τις ΕΜΕ ή τον αριθμό των απασχολουμένων αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, κατά την αίτηση, αναλόγως ποιο είναι το μεγαλύτερο.
Ως μείωση προσωπικού κατά το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης, θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, η αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική, η μείωση του χρόνου απασχόλησης, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών –κυρίως- κινήτρων εθελούσιας εξόδου.
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι 11 περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής: - 'Αξονας Προτεραιότητας 7, στις οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος, - 'Αξονας Προτεραιότητας 8, στις τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. express.gr

2 σχόλια


  1. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΆΛΑΙΟ....ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΊΖΟΥΜΕ ΠΛΟΊΑ ΠΩΣ; ΘΑ ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ ΑΓΩΓΟΥΣ ΠΩΣ;..
    200 ευρώ σύνταξη και 250 ευρώ μισθό, και εντολή στα νοσοκομεία όσοι δεν μπορούν να αναρρώσουν να προσφέρουν στην ΠΑΤΡΙΔΑ...ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ.. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΩΣΤΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΑΡΧΓΗΓΑΡΕΣ ΜΟΥ..ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑ-ΛΑ-ΚΑΣ...ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ...

    ΠΑΜΕ ...


    1974 Νέα Δημοκρατία

    1977 Νέα Δημοκρατία

    1980 Νέα Δημοκρατία

    1981 ΠΑΣΟΚ

    1985 ΠΑΣΟΚ

    1989 Νέα Δημοκρατία, Συνασπισμός (Ιούλιος)...

    1989 Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός (Νοέμβριος)

    1990 Νέα Δημοκρατία

    1993 ΠΑΣΟΚ

    1996 ΠΑΣΟΚ (Ιανουάριος)

    1996 ΠΑΣΟΚ (Σεπτέμβριος)

    2000 ΠΑΣΟΚ

    2004 Νέα Δημοκρατία

    2007 Νέα Δημοκρατία

    2009 ΠΑΣΟΚ

    2011 ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ

    2012 Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

    2013 Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ


    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΈΤΣΙ ΤΑ ΦΆΓΑΜΕ ΚΏΛΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ.... ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΣΚΆΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΏΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΈΗ ΜΑΣ ,ΓΑΜΏ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΗΣΜΟ ΣΑΣ ΧΙ ΧΙ ΧΙ....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση