GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιορισμός της χρήσης τεχνικών μέσων παρακολούθησης στη Βουλγαρία

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο αποφάσισε τη μετατροπή σε ξεχωριστό δημόσιο οργανισμό της μέχρι σήμερα διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικώ...


Το βουλγαρικό κοινοβούλιο αποφάσισε τη μετατροπή σε ξεχωριστό δημόσιο οργανισμό της μέχρι σήμερα διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών, που είχε αποκλειστική αρμοδιότητα και έργο τις παρακολουθήσεις ύποπτων για σοβαρά εγκλήματα με την αξιοποίηση «ειδικών μέσων αναγνώρισης», όπως αποκαλούνται στην υπηρεσιακή γλώσσα των Βουλγάρων ειδικών οι «κοριοί» και ο υπόλοιπος εξοπλισμός που μπαίνει σε λειτουργία σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο πρόεδρος του καινούργιου δημόσιου φορέα θα εκλέγεται από τη Βουλή κατόπιν πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου (στο οποίο θα υπάγεται άμεσα).

Σε μια προσπάθεια να μπει μεγαλύτερη τάξη στον τομέα αυτό και δεδομένης της ευαισθησίας της βουλγαρικής κοινής γνώμης, ο κάθε αρμόδιος φορέας που θα αναθέτει στο μέλλον στο νέο δημόσιο οργανισμό να βάλει σε λειτουργία τα αντίστοιχα ειδικά μέσα αναγνώρισης «θα πληρώνει τον (διόλου ευκαταφρόνητο, σύμφωνα με τους Βούλγαρους ειδικούς) λογαριασμό» για την χρήση τους.

Με αυτήν την τροπολογία του σχετικού νόμου το κοινοβούλιο προσπαθεί να περιορίσει την ανεξέλεγκτη χρήση των τεχνικών μέσων παρακολούθησης, για την οποία είχε δημιουργήσει κατάλληλες προϋποθέσεις η υπηρεσιακή ανεπάρκεια του μέχρι πρόσφατα υπουργού Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ, όπως αναφέρεται στην επίσημη κατηγορία που απήγγειλε η Γενική Εισαγγελία εναντίον του πρώην υπουργού.

Η Γενική Εισαγγελία κατηγόρησε επίσημα χθες τον κ. Τσβετάνοφ και για απαγόρευση της χρήσης… τεχνικών μέσων παρακολούθησης κατά την ανάκριση πρώην υφιστάμενου του σχετικά με ενδεχόμενες διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση