GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Ένα χυδαίο πραξικόπημα που βρίσκει συμπάθειες…

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου συλλαμβάνεται από το στρατό Του Νίκου Κλειτσίκα http://www.nikosklitsikas.gr/ Το πρώτο "...

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου συλλαμβάνεται από το στρατό

Του Νίκου Κλειτσίκα
http://www.nikosklitsikas.gr/

Το πρώτο "δημοκρατικό" μέτρο που επέβαλλε ο στρατός στην Αίγυπτο είναι
η αναστολή της ισχύς του Συντάγματος. Η αιώνια άνοιξη της παγκόσμιας τάξης.

Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι (σύμφωνα με τους κανονες της δυτικής αστικής δημοκρατίας), εκδιώχθηκε με διάταγμα από τον στρατό και τον συνέλαβαν. Το σύνταγμα της Αιγύπτου έχει ανασταλεί. Η χώρα, σύμφωνα με τους πραξικοπηματίες, θα πρέπει να...
κυβερνηθεί από τον δοτό Αντλί Μανσούρ, επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι επελέγη ως εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας και οργανώσεων νεολαίας που ηγούνται των διαδηλώσεων για να διαπραγματευθεί με το στρατό. Το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε κερδίσει τις εκλογές θεωρεί αντισυνταγματική την παρέμβαση του στρατού στην πολιτική ζωή της χώρας.
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ήταν για τη δύση και τις ΗΠΑ μια χαρακτηρισμένη επισήμως «τρομοκρατική» οργάνωση, ως την εφαρμογή του σχεδίου «Αραβική Άνοιξη» που οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αποτελούν το αγαπημένο μουσουλμανικό κόμμα των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και με την βοήθειά τους κερδίζουν τις δυτικού τύπου εκλογές στην Αίγυπτο. Η ανοικτή υποστήριξη των ΗΠΑ στην «τρομοκρατική» οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων εκφράζεται με όλα τα μέσα που διαθέτουν οι αμερικανοί.
Αμέσως μετά την εκλογή του ο Μοχάμεντ Μόρσι (αναλαμβάνει τα καθήκοντα του στις 30 Ιούνη 2012) δέχεται την πρώτη επίσημη επίσκεψη αναγνώρισης και υποστήριξης στην Αίγυπτο, από την αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρυ Κλίντον και επισφραγίζουν την ταύτιση απόψεων και θέσεων για την Μέση Ανατολή.
Αμέσως μετά την επίσκεψη της Κλίντον στην Αίγυπτο, με πρόσκληση του Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι καταφθάνει το Διεθνές Νομισματικού Ταμείου και ξεκινούν οι συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας για το δάνειο ύψους 4,8 δις δολαρίων (γελοίο ποσό για τα οικονομικά δεδομένα της Αιγύπτου, ειδικότερα λόγω εσόδων από το Σουέζ και ορυκτό πλούτο).
Το επόμενο βήμα της αμερικανόφιλης κυβέρνησης των Αδελφών Μουσουλμάνων είναι η αποκατάσταση φιλικών και στενών σχέσεων με τον αιώνιο εχθρό: το σιωνιστικό καθεστώς του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος. Ποιος θα περίμενε ένας Ισλαμιστής Πρόεδρος της Αιγύπτου να γίνει προνομιακός φίλος και σύμμαχος του Ισραήλ, των εγκληματιών σιωνιστών που δολοφονούν καθημερινά τον Παλαιστινιακό λαό και έχουν κλέψει την πατρίδα του. Η σχέση μεταξύ Αδελφών Μουσουλμάνων και σιωνιστικού Ισραήλ δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία και μόνον με τη σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ μπορεί να συγκριθεί. “Το Ισραήλ είναι αγαπημένος φίλος της Αιγύπτου, δεν είναι εχθρός” τονίζει ο Ισλαμιστής Πρόεδρος της Αιγύπτου και από τη μεριά του ο εγκληματίας πολέμου Πέρες, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, στέλνει συλλυπητήριο μήνυμα στον «Αδελφό του Πρόεδρο της Αιγύπτου…» για το θάνατο της αδελφής του, πάντα με κουμπάρο τις ΗΠΑ και την Χίλαρυ Κλίντον.
Τις ίδιες ημέρες οι ισραηλινοί εξαπολύουν τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική επιδρομή και βομβαρδισμούς εναντίον της Γάζας κι η Αίγυπτος του Ισλαμιστή Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι περιορίζεται σε εκκλήσεις για «ειρήνευση».
Ο αποκλεισμός της Γάζας όχι μόνον συνεχίζεται από την πλευρά της Αιγύπτου με την εκλογή του Ισλαμιστή Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και με αίτημα του Ισραήλ, αλλά ο Ισλαμιστής Πρόεδρος προχωράει ένα βήμα περισσότερο και ξεκινάει την ανατίναξη των τούνελ της λευτεριάς. Τα τούνελ που κράτησαν ζωντανή μέχρι σήμερα τη μαρτυρική Γάζα. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Γάζας (Χαμάς) είναι δυναμικό τμήμα του Κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων κι όμως ο Μόρσι επιλέγει να στρατευτεί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Ο Πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι ανεμίζοντας τη σημαία των τρομοκρατών Νατοϊκών μισθοφόρων στη Συρία
Τέλος, ο Ισλαμιστής Πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι μαζί με την Σαουδική Αραβία (η Σαουδική Αραβία είναι πρώτη χώρα που συνεχάρη χθες τους πραξικοπηματίες και με μήνυμα του Βασιλιά της -έχει Μοναρχία και τη «Βουλή» τη διορίζει ο Μονάρχης χωρίς εκλογές- επιχαίρει για την σύλληψη και απομάκρυνση του Μόρσι), το Κατάρ και την Τουρκία, πρωτοστατούν στο Μέτωπο για τον «εκδημοκρατισμό» της Συρίας, ταυτιζόμενοι με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας την Αλ Κάιντα και τους τρομοκράτες μισθοφόρους. Επιπροσθέτως αποβάλουν τη Συρία από τον Αραβικό Σύνδεσμο και διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με απέλαση του πρέσβη της Συρίας από την Αίγυπτο (σε παραβίαση του Διεθνούς και Διπλωματικού Δικαίου, σε απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα -σημαίνει κήρυξη πολέμου- έχει προχωρήσει και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).
Η ηγεσία της Χαμάς ανεμίζει τη σημαία των τρομοκρατών Νατοϊκών μισθοφόρων στη Συρία
Το Κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων (Αίγυπτος, Τουρκία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία) με την επιλογή του να στρατευτεί -ή να πειστεί για τις καλές προθέσεις τους- με τη Δύση και το Ισραήλ, χρεώνεται κι ένα μεγάλο πλήγμα στην Παλαιστινιακή υπόθεση. Η Αίγυπτος του Ισλαμιστή Προέδρου Μόρσι μαζί με την Τουρκία του Ισλαμιστή Ερντογάν κατάφεραν για λογαριασμό του Ισραήλ ένα ακόμη χτύπημα στο Παλαιστινιακό Κίνημα, το δικαίωμα ενός λαού να αγωνίζεται για την πατρίδα του βρίσκεται υπό κατοχή. Κατάφεραν να εντάξουν το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης της Χαμάς στο Μέτωπο εναντίον της Συρίας που δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση. Σημειωτέον ότι την επίσης «τρομοκρατική» οργάνωση της Χαμάς φιλοξενούσε και της παρείχε πλήρη δικαιώματα και δυνατότητες δράσης μόνον μία χώρα στην κόσμο: η Συρία. Το Κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων έπεισε τη Χαμάς να διαρρήξει τις σχέσεις της με τη Συρία, υποστηρίζοντας τους Νατοϊκούς μισθοφόρους τρομοκράτες, αλλά και τις σχέσεις της Χεζμπολά του Λιβάνου, της Αντίστασης που κατατρόπωσε τους ισραηλινούς το 2006 και αγωνίζεται στο πλευρό της Συρίας εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεση.
Για την υποτέλεια -ή πολιτική ανικανότητα- του Ισλαμιστή Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι προς τις ΗΠΑ, αλλά και την έμπρακτη στήριξή του από τον Ομπάμα, είναι η Οικονομική Βοήθεια που ενέκριναν τον Ιούνιο η αμερικάνικη Γερουσία και το Κογκρέσο της τάξης του 1,3 δισ. Δολαρίων. Τι ειρωνεία… ένα μήνα μετά ο Πρόεδρος Morsi εκδιώχθηκε από την διακυβέρνηση της χώρας, που είχε αναλάβει με δημοκρατικές εκλογές και οι ΗΠΑ σφυρίζουν αδιάφορα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ήττα του θείου Σαμ και των συμμάχων τους στη Συρία είναι πίσω από ό,τι συμβαίνει στην Αίγυπτο, αλλά και στην Τουρκία.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ηττήθηκε το επονομαζόμενο ήπιο Ισλάμ (Πολιτικό Ισλάμ το ονοματίζουν οι αναλυτές), που πίστεψαν ότι είναι  συμβατό το Ισλάμ με τον σιωνισμό. Τα κέρδη από αυτή την ήττα είναι για τις ΗΠΑ και τη Δύση, αφού θα μπορούν με βάση τα γεγονότα να μιλούν για ανικανότητα άσκησης διαχειριστικής-κυβερνητικής εξουσίας από ισλαμικά κινήματα. Τώρα άνοιξε ο δρόμος στις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) που θα κάνουν παιχνίδι για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ, χωρίς να έχουν ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης κυβερνήσεων.
Στην Αίγυπτο έχουμε ένα χυδαίο στρατιωτικό πραξικόπημα και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μια θλιβερή ημέρα για την Αίγυπτο και τον λαό της που πίστεψε για ένα καλύτερο μέλλον.
Πέρα από κραυγές δήθεν νίκης των αγανακτισμένων διαδηλωτών της Αιγύπτου, αλλά και ένα τμήμα της αριστεράς που συνεχίζει κοντόφθαλμα (ή έχει εξαγοραστεί) να υποστηρίζει την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και γενικότερα του Αραβικού Έθνους, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι συνέβη με τον αιγυπτιακό στρατό, την κύρια δύναμη καταστολής του καθεστώτος Μουμπάρακ. Έχει γίνει ξαφνικά προστάτης των δικαιωμάτων των λαών;
Τι είναι τέλος πάντων η επονομαζόμενη αντιπολίτευση -που έχασε και τις εκλογές να θυμίσουμε- στη Αίγυπτο;
Τι πραγματικά είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας που λαμβάνει τεράστιες χρηματοδοτήσεις, με επικεφαλής τον συνεργάτη του Σόρος, τον περιβόητο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι;
Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο δολοφόνος των παιδιών του Ιράκ, το ανδρείκελο της Παγκόσμιας Τάξης, ο οικόσιτος του ΟΗΕ και των σιωνιστών που κατασκεύασε το πόλεμο στο Ιράκ, ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας, (International Atomic Energy Agency) στην εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ο άνθρωπος που συνέταξε την έκθεση του ΟΗΕ για τα δήθεν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. Ένα ανδρείκελο, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου (μέχρι το 2012) του International Crisis Group-ICG, μαζί με τον Brzezinsky και George Soros στο Open Society Institute, έναν οργανισμό που παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών. Μια εγκληματική προσωπικότητα που απέχει παρασάγγες από τον Μόρσι. Αρκεί ν’ αναλογιστούμε ότι εξυπηρετώντας τις ΗΠΑ για να εισβάλουν στο Ιράκ, λόγω της χρήσης απεμπλουτισμένου  ουρανίου έχουμε ανεξέλεγκτο αριθμό γεννήσεων με γενετικές ανωμαλίες και πρόωρους θανάτους. Ένα στα πέντε παιδιά που γεννιούνται στο Ιράκ δεν θα φτάσει ΠΟΤΕ την ηλικία των οκτώ ετών.
Δεν έχουμε μια λαϊκή «επανάσταση» στην Αίγυπτο, απλά οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποίησαν τον Μόρσι και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους για να πετύχουν ότι δεν θα τολμούσε να διανοηθεί κανένας ηγέτης της Αιγύπτου.
Η «Αραβική Άνοιξη» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σχέδιο των ιμπεριαλιστών για την αιώνια άνοιξη της νέας παγκόσμιας τάξης.
Δεδομένου ότι ο πόλεμος κατά της Συρίας χάθηκε και δεδομένου ότι αυτός ο πόλεμος ήταν το βασικό μέλημα της Αραβικής Άνοιξης, τίποτα δεν εμποδίζει την Παγκόσμια Τάξη να την επαναλαμβάνει. Η παγκόσμια τάξη δεν έχει τίποτα να χάσει την εκκίνηση μιας άλλης άνοιξης στις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, οι μάζες δεν είναι δικές της και οι απώλειες δεν είναι δικές της κι έτσι μπορεί να επενδύει στο «δημιουργικό χάος» και την καταστροφή. Ίσως η παγκόσμια προκειμένου να κρύψει την ήττα της «αντιπολίτευσης» στη Συρία να θέλει την άνθηση μιας άλλης άνοιξης στην Αίγυπτο και να θυσιάσει ένα ακόμη ανδρείκελο στο βωμό της Παγκόσμιας Τάξης.
Ο τεράστιος αριθμός των αγανακτισμένων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους της Αιγύπτου θα μπορούσε να αντλήσει το θαυμασμό της Χίλαρυ Κλίντον, που είχε σχολιάσει την πρώτη αιγυπτιακή «αραβική άνοιξη» λέγοντας ότι ήταν εντυπωσιακή και απρόσμενη.
Καλή δουλειά έκανε η Χίλαρυ και καλή δουλειά κάνει ο Κέρρυ. Αυτό είναι σίγουρα το «δημιουργικό χάος». Η περαιτέρω διαίρεση και υπονόμευση της αιγυπτιακής κοινωνίας είναι δεδομένα και ο στόχος τους είναι να αντισταθμίσουν την ήττα των ιμπεριαλιστών στη Συρία με μια νίκη της «δημοκρατίας» στην Αίγυπτο -με χυδαίο πραξικόπημα- ώστε να μεγαλώσουν την ατζέντα των θηρευτών της «πολιτισμένης» Δύσης.
Η Αραβική Άνοιξη για την οποία πανηγύρισαν, έχει γίνει ένας μακρύς και πικρός χειμώνας. Σωστότερα, αυτή η Αραβική Άνοιξη ήταν ένα Αραβικό Νεκροταφείο.

3 σχόλια

  1. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΕΝΑ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΧΑΡΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για τι σόι παρδαλές επαναστάσεις μιλάμε; τις οργανωμένες σε συνέδρια και κέντρα εκπαίδευσης χρηματοδοτούμενα από το Στέιτ Ντηπάρτμεντ; όταν δεν υπάρχει λαικό κίνημα από τα κάτω, όταν οι εργαζόμενοι και της Αιγύπτου και οι όπου γης δεν παίρνουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους οι εξεγέρσεις αυτές θα αποβαίνουν άκαρπες. η επανάσταση δεν είναι υπόθεση ημερών, εβδομάδων ή μηνών αλλά μια συνεχής διαδικασία και τρόπος ζωής. ούτε σελίδα ή εκδήλωση στο φατσοβιβλίο. ούτε πυρπολήσεις κτιρίων ούτε καν νεκροί δεν μπορούν να καταφέρουν αυτό που η αυτοοργάνωση, συμμετοχικότητα και η αλληλεγγύη μπρορούν. μια ματιά κατα Κούβα μεριά και αμέσως καταλαβαίνουμε τι σημαίνει επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς όλα αυτά τα κοινωνεί το διαδίκτυο. Τις αλήθειες δεν τις διαδίδουν οι δημοσιοκάφροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση