GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής θεσμικής συναίνεσης

Την ανάγκη διαμόρφωσης «μιας μεγάλης εθνικής συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργ...


Την ανάγκη διαμόρφωσης «μιας μεγάλης εθνικής συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την Αναθεώρησης του Συντάγματος, που οργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ.

«Τη μεταπολίτευση μπορούμε να την τιμήσουμε ουσιαστικά, αν διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης εθνικής συνταγματικής και θεσμικής συναίνεσης, ώστε να φτάσουμε σε ένα νέο κράτος, κανονικό, στην υπηρεσία του πολίτη, του δημοσίου συμφέροντος και της ανάπτυξης» σημειώνει ο κ. Βενιζέλος. ysterografa.gr

9 σχόλια

  1. Θεσμική συννένεση κλέφτη και απαταιώνα σημαίνει να συμφωνίσεις εσύ και ο δωσίλογος συνεργάτης σου Αντωνάκης με τους δικαστές όταν ανεβαίνει ο μισθός σας να παίρνουν και αυτοί το κάτι τι, να συμφωνήσεις με τους βιομηχάνους να μειώνονται οι τιμές του ηλεκτρικού και του πετρελαίου και αντίστοιχα να αυξάνονται οι φόροι των μισθωτών και των συνταξιούχων, να ζητάς από τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν ΦΠΑ αλλά αν δεν τον αποδίδουν να έχουν χάρισμα μερικά χρόνια, και από τους εφοπλιστές να κάνουν χορηγείες στα κόμματά σας για να κάνετε καινούργιες εκλογές.
    Ξυπνήστε κοιμισμένοι γιατί περνούν οτι φασιστικό θέλουν και το λένε δημοκρατικό νόμο μιας και το ψηφισε το 25% των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλας για εθνικη συναινεση μιλας για συνταγματικη αναθεωρηση στην βασει της εθνικης ενότητας μιλας σαν ουδετερος και υπερανω όλων οταν για δεκα χρονια συμπεριφεροσουν ως δικτακτορισκος περνωντας νομους εκτρωματα και αποφασιζοντας σφαγιαστικα με κλεφτοφορονομους εναντιον του Ελληνα πολιτη.

    Τωρα σε επιασε ο κοιλοπονος τωρα που βλεπεις οτι ολα οσα διαλαλουσες και επραξες ητανε φουμαρα κσαι παραμυθια της Χαλιμας λειτουργωντας ως αχυρανθρωπος και ανδρείκελο ξενων συμφεροντων με γνωμονα την αρχομανια σου και την ματαιοδοξια σου.
    Εισαι ενα πολιτικα διεφθαρμενο απολιθωμα ενας εξυπνος βλακας που πιστευες και μαλλον συνεχιζεις να πιστευεις οτι ειμαστε ενα κλικ ηλιθιοι πιο κατω απο εσενα.
    Εισαι το πολιτικο παραδειγμα προς αποφυγη φορτωμενο αρριβισμο και τυχοδιωκτισμο. Καμμια αρετη και ικανοτητα περα απο την κουτοπονηρια σου που εχεις για προτερημα εισαι ενα τελειωμενο υποδικο πολιτικο σκουπιδι και εχεις συγκεκριμενο προορισμο διαδρομης, στον καδο μαζι με ολα τα πολιτικα σκουπιδια που η αληθεια ειναι μαζευτηκανε παρα πολλα σε πολυ μικρη χωρα.
    Λυπαμαι πραγματικα για τον εαυτο μου που πιστεψα απατεωνες κλεφτες κομπιναδορους και λαμογια μαζεμενους σε ενα κομμα και κατω απο ενα πρασινο ηλιο βαμμενο οπως τα πρασινα αλογα.
    Εισαι τοσο θρασυς που συνεχιζεις να προκαλεις με οτι και να λες αντι να το βουλωσεις και να σκασεις σαν μπαλονι μια και εισαι και ετσι να αποσυρθεις και αν σου εχει μεινει ιχνος φιλοτιμου να κανεις την αυτοκριτικη σου και να αναλογιστεις τι εχεις διαπραξει εναντιον ολων. Ισως να ματαιοπονω και να πιστευω ακομη οτι μπορει να σου εχει μεινει ιχνος αντρισμου για να κανεις κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΦΑΦΛΑΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΛΟΓΑΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΑΝΦΑΡΟΝΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΕΓΩΙΣΜΟ.

    ΚΟΙΝΩΣ ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΥ ΓΟΜΑΡΙΣΥΝΑΙΝΕΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ...ΑΠΑΤΟΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΤΡΟΙΚΑΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ ΣΑΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελάτε βρε παιδιά, να τα βρούμε!!!
    θεσμική συναίνεση λέει ο άνθρωπος.
    ok
    α) θέλουμε φωτογραφικούς νόμους της μιας νύχτας όπως για νέο ΠΑΟΚ, νέο Πανιώνιο, νέο ΠΑΣΟΚ ... να εφαρμοστούν και για εμάς
    β) θέλουμε "πολιτική ασυλία" όπως η πολιτική ασυλία.
    γ) .... για συνεχίστε παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσχάτως θυμήθηκε και την απλή αναλογική! ναι αυτή που τους έφερνε αναφυλαξία οταν την πρότειναν άλαλ κόμματα.

    Τοτε οι πούστικοι εκλογικοί νόμοι ήταν αυτο που έπρεπε για το "καλό" της πατρίδας και την απρόσκοπτη προσηλωσή τους στην κλεψιά την απάτη την μίζα την ρεμούλα την κομπίνα το παραμύθι με αποτέλεσμα την σημερινή κατάντια της Ελλάδας.

    Το πρόβλημα τους δεν ειναι ότι δεν θα είναι στην εξουσία αλλά το ότι θα κυνηγηθούν ποινικά και δεν θα εχουν κάλυψη από την εξουσία, αυτο ειναι το προβλημα τους και αυτή ειναι η πρεμούρα τους, αν το συνδυάσεις δε με την "συμπάθεια" που έχει ο λαός στο πρόσωπο τους γνωρίζουν πολύ καλά τι τους περιμένει. Οσο είναι ο Σαμαράς πρωθυπουργός εχουν ασυλία στην αλητεία τους αλλά και αυτο το εργο βαίνει προς το τέλος του, οπότε τρεχατε να μην σας χέσει ο κώλος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου.

    Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά, που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας. Έλα να τα πάρεις όλα.

    Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται. Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.

    Το ξέρω που το πας, άτιμε. Το πας εκεί που πάντα ήθελες να το φθάσεις. Να καταστήσεις έναν λαό υπηρέτη.

    Να βλέπω απελπισμένες μεσόκοπες να βγάζουν μεροκάματο σε μπουρδέλα παραπήγματα ενώ οι πιο νέες να φεύγουν καραβιές για τα διεθνή καλογυαλισμένα μπουρδέλα σου.

    Να βλέπω γέρους να πεθαίνουν από αφόρητο κρύο κλεισμένοι μέσα στα 20 τετραγωνικά λίγο πριν τους τα πάρεις κι αυτά ή από ασφυξία όταν θα τους κλείνεις τον διακόπτη από την συσκευή οξυγόνου λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών. Να βλέπω 50ρηδες σε απόγνωση , 40ρηδες στις ουρές ανεργίας και 20ρηδες να λένε την ξενιτειά πατρίδα τους. Να βλέπω τα παιδιά ως μελλοντικούς σκλάβους της Φάρμας των Ανθρώπων που χρόνια στήνεις και τώρα θα εγκαινιάσεις εκεί ακριβώς που ξεκίνησε ο Ανθρωπισμός.


    Βλέπω που το πας. Δεν θα ρίξεις απλά το μεροκάματο στο 1 ευρώ την ημέρα για 18 ώρες δουλειάς.

    Θα μας κάνεις να χαιρόμαστε που ζούμε κι ας μην παίρνουμε ούτε το 1 ευρώ. Φτιάχνεις το νέο Νταχάου και αυτό θα είναι η ίδια μου η χώρα. Τα Νταχάου ποτέ δεν κλείνουν, απλά αναστέλλουν τις εργασίες τους, έτσι δεν είναι λουκανοθρεμμένε μου;

    Έφθασε η ώρα να μπουν μπροστά οι μηχανές αυτού του τεράστιου κρεματορίου που θα έχει για οροφή τον ουρανό που λατρέψαμε και για πάτωμα το χώμα που μας έθρεψε.
    Έλα, ρε άτιμε, πισώπλατα αυτή την φορά γιατί την προηγούμενη που ήρθες είχες τουλάχιστον τα κότσια να μου υψώσεις κατάμουτρα το όπλο και να μου πεις να σκύψω.

    Και είχα την επιλογή ή να σκύψω ή να πάρω τα βουνά. Τώρα όμως μού έχεις κλέψει και τα βουνά.

    Μου μένει λοιπόν να σκύψω χωρίς τον φόβο της σφαίρας που θα έβγαινε από το προτεταμένο σου όπλο. Είναι τρελό να παραδίνομαι χωρίς να έχω πάρει εντολή για αυτό. Είναι τρελό να φοβάμαι μια σφαίρα που δεν υπάρχει.

    Πώς γίνεται να βλέπω μπροστά μου ένα όπλο που δεν υπάρχει; Άτιμε, τα όπλα σου αυτή την φορά δεν έχουν κάνη, ούτε σκανδάλη. Τα λάδωνες όμως δεκαετίες ολόκληρες και έχουν τις φάτσες όλων αυτών των υπανθρώπων που βγάζουν ακόμα λόγους, που κάνουν κόμματα και παρακόμματα, που σφάζονται μπροστά στην κάμερα ενώ πίσω από αυτή στήνουν το σχέδιο για το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει.

    Α, ρε άτιμε. Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας. Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο.


    Έλα, ρε μπούλη του Βορρά, να με συμμορφώσεις, να με κάνεις ευρωπαϊκό είδος, να φτιάχνομαι με Μότσαρτ και όχι να κλαίω όταν ακούω κλαρίνο.

    Να νιώθω «πολιτισμένος» με προθήκες Μουσείων και όχι με τους σπαρμένους κίονες στα χωράφια μας, που κράτησαν όλον τον δήθεν σου πολιτισμό. Έλα να σε πάω τελευταία βόλτα στα πατρικά μας να μυρίσεις την ακόμα καμμένη πέτρα των σπιτιών από τον πολιτισμό των δικών σου προγόνων.

    Έλα να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου. Έλα για να δω αν τελικά έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου. Έλα ρε, για να μου αποδείξεις αν το μαχαίρι του παππού μου είχε τα αποτελέσματα που μου περιέγραφε ή ήταν ένα παραμύθι για να κάνω όνειρα κόκκινα.

    Ο Χειμώνας του αίματος που θέλετε έρχεται ΕΊΜΑΣΤΕ ΈΤΥΜΟΙ ...ας χυθεί και γρήγορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσο κι αν θέλεις να βρεις μία στάλα ελπίδας μέσα στον σωρό με τα σκατά που έχουμε πέσει, ξέρεις ότι είναι ανώφελο.

    Στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων οι ζωές και οι θάνατοί μας. Δεν αφορούν κανέναν. Ο Ζορμπάς εκτελέστηκε και το κηδειόχαρτό του καρφώθηκε στις κολώνες της ΔΕΗ.

    Στεκόμαστε σαν χαμένοι μπροστά στην ανακοίνωση θανάτου και κάθε μέρα βλέπουμε ότι η κηδεία αλλάζει ημερομηνίες. Κάθε μέρα και μία καινούργια.

    Έχουμε ξεχάσει τα ονόματα των φίλων. Έχουν όλα εκτοπιστεί από ονόματα υπουργών, πρωθυπουργών, βουλευτών και άλλων αλητήριων. Μάθαμε ευρωπαϊκές γλώσσες τόσο γρήγορα μέσα από τα ονόματα βαρβάρων που σουλατσάρουν με παχιά γράμματα σε τίτλους ειδήσεων.

    Μπλέκεται η γλώσσα μας από το συνονθύλευμα συμφώνων στις λέξεις τους και εμείς εκεί να επιμένουμε να τα προφέρουμε σαν να κουβαλάμε μέσα στο στόμα μας χαλίκια.

    Έχουμε να ακουμπήσουμε βιβλίο μήνες ολόκληρους. Έχουν αλληθωρίσει τα μάτια μας διαβάζοντας νόμους παρανόμους που χαρακτηρίζουν την ζωή μας σαν δημόσια περιουσία προς εκποίηση.

    Κλείστηκε η ζωή μας στο γραμματοκιβώτιο της εξώπορτας.

    Η αξία της αναπνοής μας σε φακέλους λογαριασμών με ημερομηνία λήξεως λίγων ημερών.

    Ακούμε μέσα στο μυαλό μας «την Δευτέρα ξοφλάς», «την Τρίτη διαμαρτύρεσαι», «την Τετάρτη κατάσχεσαι», «την Πέμπτη φυλακίζεσαι», «την Παρασκευή απολογείσαι» και μένει μόνο το Σαββατοκύριακο να χτυπάς από τοίχο σε τοίχο μέσα στο σπίτι-κλουβί για να περιμένεις τις επόμενες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των μεγαλύτερων εγκληματιών που έχει γεννήσει ποτέ ο πλανήτης.

    Ανεβαίνεις στα βουνά, βουτάς στην θάλασσα, περπατάς στις πεδιάδες και κάθε βόλτα είναι σαν αποχαιρετισμός.

    Και να πάρει ο διάολος δεν χωράνε όλα αυτά σε μια τελευταία αγκαλιά.

    Κατάντησες σαν τουρίστας να τραβάς φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές στο ταξίδι Ελευθερίας σου στην χώρα που σε γέννησε: «Εγώ δίπλα στο τελευταίο ακρογιάλι λίγο πριν πουληθεί», «Εγώ μέσα στο δάσος πριν εκχερσωθεί», «Εγώ δίπλα στην τελευταία πηγή πριν ιδιωτικοποιηθεί», «Εγώ δίπλα στην Ελένη πριν αυτοκτονήσει»…. Το άλμπουμ δεν θα χωρέσει όλα τα αποχαιρετιστήρια κλικ στο τελευταίο ταξίδι στην πατρίδα.

    Ο μόνος δίκαιος λογαριασμός που είχαμε ήταν αυτός απέναντι στην πατρίδα. Γράψε: "Ανεξόφλητος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι μας λένε ρε και ακόμα καθόμαστε κοιταζόμαστε τι περιμένετε να ξεπουλήσουν ακόμα και τους τοίχους που θα μας εκτελέσουν;

    Έχουμε παγώσει όλοι και τους παρακολουθούμε να γκρεμίζουν τα πάντα τριγύρω μας..

    Φταίμε; και βεβαία γιατί τους αφήσαμε και βάλανε ενέχυρο την χώρα, από πείσμα σε αυτούς πίστεψαν ότι θα σωθούν; Να τους πούμε ότι χάσαμε αλλά ποιοι θα πληρώσουν την πληρωμένη ήττα μας;

    Οι θυρίδες των πολιτικών και των λαμογιών δεν θα ανοίξουν ποτέ. Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο τελικά κόστισαν σε τρεις γενιές Ελλήνων τα γούστα του χειρότερου συρφετού πολιτικών και εμπλεκομένων παγκοσμίως...Πάντως σίγουρα πιο ακριβά από τα γούστα του κάθε μονάρχη που πέρασε από αυτή την χώρα η από οποιαδήποτε άλλη.

    Πήραμε με ευκολία το χάπι με το όνομα "Δημοκρατία" ξεχνώντας ότι για να μπορεί αυτή να επιβιώσει θα έπρεπε τα κελιά των φυλακών να είναι μεσοτοιχία με τα έδρανα των βουλευτών....Έτσι ορίζεται η Δημοκρατία: Το λάθος αυτό όμως πληρώνουμε; βάλαμε και ξανά βάλαμε πλάτη για σωθεί η πατρίδα ;η για να χτιστούν τα κομματικά τους γραφεία, μερικοί δε τους πούλησαν και την συνείδηση τους για μια θεσούλα στο δημόσιο...αλήθεια είναι...άλλα οι άλλοι!!!!

    Και έρχεται τώρα το κάθε κωλόπαιδο που έγινε ξαφνικά υπουργός από το πουθενά να μας λέει..Ίσως κουτσά- στραβά να την βγάλεις και φέτος..Λίγο λαμογιά, λίγο πονηριά, λίγο κανένας γνωστός κάτι θα βρεις.
    Αλλά τα όνειρα για το μέλλον και για αυτά που σκόπευες να εισπράξεις, έχοντας δώσει το μερίδιο σου χρόνια τώρα, ξέχασε τα ,γενικώς πρέπει να ξεχάσεις ότι είσαι πολίτης μιας χώρας γιατί αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, ένας ραγιάς ήσουν πάντα και ως ραγιάς θα πεθάνεις Τίποτε ποτέ δεν ήταν δικό σου.

    Νοίκιαζες ένα κομμάτι δήθεν εθνικής συνείδησης και το έκανες και σημαιάκι ανεβαίνοντας 5 εκατοστά από το έδαφος σε φαμφάρες και εθνικές εορτές. Δεν ήταν όμως..{Νοικιασμένη γη είχες και εσύ δυστυχώς, αυτό λέει η πραγματική καλά κρυμμένη ιστορία, νοικιασμένη την είχαν και οι αναλώσιμοι πρόγονοί σου !!}..

    Και καθόμαστε έτσι απλά και τους κοιτάζουμε μην χυθεί αίμα είναι κακό, χύσε δάκρυα που κάνουν κάλο σε εκτονώνουν κιόλας μας το λένε κατάμουτρα το λένε τα πουτανοπαιδα υπουργοί και οι βουλευτές μας όλων τον κομμάτων από χρυσή αυγή μέχρι ΚΚΕ, και καθόμαστε και τους ακούμε μη και χυθεί αίμα και χάσουμε τον τουρισμό του ΧΧΧ μεγάλο ξενοδόχου
    -δουλεμποραεργασιας-...

    Εσείς ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ το διαλέξατε το αίμα..

    Με δυο κιλά ντομάτες και με σόου αίμα τιμή χρυσό κλουβί, η με παρέλασης με κόκκινες σημαιουλες δεν βγαίνει, Θέλω να ζήσω η να πεθάνω ελεύθερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση