GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πάπας Φραγκίσκος καταργεί την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, αυξάνει τις ποινές για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Με αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, το κράτος του Βατικανού καταργεί την ισόβια κάθειρξη, αντικαθιστώντας την με κα...


Με αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, το κράτος του Βατικανού καταργεί την ισόβια κάθειρξη, αντικαθιστώντας την με καταδίκη κατ' ανώτατο σε τριάντα πέντε χρόνια κάθειρξη, κι αυξάνει τις ποινές που επισύρει η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κακούργημα πιο γνωστό με τον όρο ξέπλυμα χρήματος.

Ο Αργεντινός ποντίφικας αποφάσισε επίσης να ενισχύσει την δικαιοδοσία των αρμόδιων αρχών του Βατικανού, οι οποίες, σε περίπτωση ερευνών για ξέπλυμα χρήματος θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση και «προσωρινό πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων.

Παράλληλα, το κράτος του Βατικανού θεσμοθετεί τα κακουργήματα της παιδικής πορνογραφίας, της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, την άσκησης σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων και της εξώθησής τους στην πορνεία.

Η νέα αυτή νομοθεσία θα πρέπει να τηρείται όχι μόνον στο εσωτερικό της Αγίας Έδρας, αλλά και από όλο το προσωπικό και τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών του Βατικανού στο εξωτερικό, γνωστών ως νουντσιατούρε, καθώς και όσους απασχολούνται σε οργανισμούς που διατηρούν οργανική σχέση με το παπικό κρατίδιο.

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι με τα μέτρα αυτά ο πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες που, έως τώρα, είχε αναλάβει τόσο ο ίδιος, όσο και ο προκάτοχός του, Βενέδικτος Ιστ', για να καταπολεμηθούν η σεξουαλική παρενόχληση και τα κρούσματα βίας σε βάρος ανηλίκων και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση