GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υγειονομική "βόμβα" για το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας το κλείσιμο του Γ.Ν Πατησίων

Αγαπητοί συνδημότες, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Υγείας με εκπροσώπους του Γενικού Νοσοκομείου Πα...


Αγαπητοί συνδημότες, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Υγείας με εκπροσώπους του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.
Η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν σαφής: Το γειτονικό μας νοσοκομείο κλείνει άμεσα, οι εργαζόμενοι σε αυτό τίθενται σε διαθεσιμότητα και το «υγειονομικό κενό» της περιοχής (έχει ήδη κλείσει το 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ της οδού Καυτατζόγλου στα Πατήσια) διογκώνεται.

Μετά τη συστηματική απαξίωση, υποστελέχωση και υπολειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, που προηγήθηκε, τώρα έρχεται και η οριστική του κατάργηση, μέσα στον Αύγουστο (σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Υπουργού.

Παρόμοια τύχη θα έχουν μέσα στον Αύγουστο πέντε ακόμα νοσοκομεία (Λοιμωδών, Σπηλιοπούλειο,
Πολυκλινική, Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας και Αμαλία Φλέμιγκ).

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων εξυπηρετεί μια ευρεία περιοχή, στην οποία περιλαμβάνεται και ο δικός μας Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Μια περιοχή ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη και με διαρκώς αυξανόμενες υγειονομικές ανάγκες και ελλείψεις.

Η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων αποτελεί ζωτική ανάγκη για τους κατοίκους της περιοχής, γι’αυτό και η απόφαση είναι επώδυνη.

Και τη στιγμή αυτή, που Φιλαδελφειώτες και Χαλκηδονιώτες, από κοινού με τους κατοίκους των γειτονικών μας Δήμων, δεχόμαστε ένα τέτοιο πλήγμα, η Δημοτική Αρχή είναι βουβή και αμέτοχη.

Εάν το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο γίνονταν κινητοποιήσεις και δίνονταν διαρκώς μάχες για την αποφυγή του κλεισίματος του νοσοκομείου, η απουσία της Δημοτικής Αρχής Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ήταν απαράδεκτη, τώρα, που συνεχίζει να είναι απούσα και μετά την επίσημη ανακοίνωση του κλεισίματος, η στάση της αυτή είναι τουλάχιστον εξοργιστική!

Φαίνεται πως την εναπομείνασα Διοίκηση του Δήμου μας δεν την απασχολεί τόσο η τραγική υποβάθμιση των παροχών υγείας προς τους δημότες μας, όσο την απασχολούν οι «δημόσιες σχέσεις» με εργολάβους, η παροχή αδειών κατασκευής υπογείων γκαράζ κατόπιν αιτημάτων φίλων και υμετέρων κλπ.

Υπάρχει η γενικότερη πεποίθηση πως σε μία τόσο δύσκολη περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο λεηλασίας οικονομικής και κοινωνικής, οι πολιτικοί μας είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
Δυστυχώς, και σε τοπικό επίπεδο, αυτή η αντίληψη επιβεβαιώνεται πλήρως.

Η κεντρική Κυβέρνηση «καταδικάζει εις θάνατον» το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και η Δημοτική Αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας δεν είναι εκεί ούτε για «να ψάλει τον επικήδειο».

Ευτυχία Χ. Παπαλουκά 
– ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση