GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνα: Αμοιβή για τα αιματηρά επεισόδια στην Σιντζιάνγκ προσφέρει το Πεκίνο

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει αμοιβή ύψους έως και 16.000 δολαρίων σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σ...


Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει αμοιβή ύψους έως και 16.000 δολαρίων σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων για τα πιο...
βίαια επεισόδια των τελευταίων τεσσάρων ετών στη δυτική περιοχή της Κίνας Σιντζιάνγκ, η οποία κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους Ουιγούρους.

Η ανακοίνωση των αρχών της Σιντζιάνγκ έγινε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις συμμορίας αγνώστων σε πόλη της επαρχίας που στοίχισαν τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Η Κίνα υποστηρίζει ότι τις επιθέσεις πραγματοποίησε ομάδα ενόπλων που εμπλέκονται σε "θρησκευτικές εξτρεμιστικές δραστηριότητες". Το Πεκίνο αποδίδει τα επεισόδια βίας στην Σιντζιάνγκ σε ισλαμιστές αυτονομιστές που επιθυμούν την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους του "Ανατολικού Τουρκεστάν".

Πολλοί Ουιγούροι στην Σιντζιάνγκ αντιδρούν θεωρώντας ότι η κινεζική κυβέρνηση καταπιέζει τα πολιτιστικά και θρησκευτικά τους δικαιώματα , καθώς και το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους.

Περί τους 100 Ουιγούρους πολέμησαν στη Συρία στο πλευρό των αντικαθεστωτικών και πολλοί από αυτούς επιστρέφουν στην Σιντζιάνγκ όπου πραγματοποιούν επιθέσεις στο όνομα του Ανατολικού Τουρκεστάν, έγραψε σήμερα η Global Times, μία ταμπλόιντ εφημερίδα που ανήκει στο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος, την People's Daily.

Η προσφορά αμοιβής ανακοινώθηκε σήμερα και αφορά "όσους θα παράσχουν αποδείξεις για (την διάπραξη) βίαιων τρομοκρατικών ενεργειών και για εκείνους που παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαλεύκανση βίαιων τρομοκρατικών εγκλημάτων και τη σύλληψη βίαιων τρομοκρατών", αναφέρει στην ιστοσελίδα της η κυβέρνηση της Σιντζιάνγκ.

Όσοι δεν παράσχουν πληροφορίες ή βοηθούν τέτοιους εγκληματίες θα θεωρούνται ποινικά υπεύθυνοι, τονίζει η ανακοίνωση.
kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση