GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχ! Αυτή η δόση …

του Πασχάλη Τσολάκη. Αν δεν ψηφιστεί το νέο( φρέσκο) πολυνομοσχέδιο δεν θα αποταμιευτεί η δόση! Άρα δεν θα έρθουν λεφτά, άρα θα π...


του Πασχάλη Τσολάκη.

Αν δεν ψηφιστεί το νέο( φρέσκο) πολυνομοσχέδιο δεν θα αποταμιευτεί η δόση! Άρα δεν θα έρθουν λεφτά, άρα θα πτωχεύσουμε, άρα πρέπει να πάρει τη δόση ο ναρκομανής , με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, για να σωθεί...

Για πολλοστή φορά το ίδιο σενάριο, ο ίδιος εκβιασμός, η ίδια αντίδραση και στο τέλος η απόλυτη συμμόρφωση. Θυμίζει παλιά ταινία όπου ο Ξανθόπουλος, αφού δεν άντεχε άλλο αυτό που βίωνε στην σχέση του, έλεγε στην Μάρθα Βούρτση: Μάρθα θα φύγω…- Και το παιδί μας Νίκο! - Ε! τότε θα μείνω!

Η ΓΣΕΕ εξήγγελλε 24 απεργία, συνεπώς έκανε το καθήκον της και βγήκε από την υποχρέωση! Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, της αυτοδιοίκησης και άλλων κοινωνικών φορέων, έπραξαν κι αυτοί το καθήκον της. Παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση, κρατώντας, ως είθισται πάντα, τα «επαναστατικά» πανό τους!

Ύστερα όλοι στα κομματικά και πολιτικά γραφεία για να στηρίξουν τις πολιτικές για τις οποίες πριν λίγο, υποτίθεται διαμαρτύρονταν και καταδίκαζαν.

Στην περιοχή μου, στην Κοζάνη, για πρώτη φορά, σε απεργία της ΓΣΕΕ, που πάντα ήταν τρεις και ο κούκος, η συμμετοχή ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης.

Πρώτη μούρη, όπως πάντα, τα ίδια πρόσωπα, που συνευθύνονται για αυτήν την κατάσταση, που συναίνεσαν στην δημιουργία της και που εξακολουθούν να την στηρίζουν, αφού εξακολουθούν να στηρίζουν τα κόμματά τους και τις επιλογές τους.

Απέναντι τους, στην πλατεία της Κοζάνης, ήταν φάτσα με την προτομή του Μητροπολίτη Κοζάνης και Σερβίων Ιωακείμ, ο οποίος στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής, άφησε τα κηρύγματα και το ευαγγέλιο και βγήκε στο βουνό και ντύθηκε στα άρματα. (για αυτά που πίστευε και για αυτό που θεωρούσε σωστό , πρέπον και χρέος)

Αυτό έπρεπε να έχουν ήδη πράξει όλοι αυτοί που δήθεν εκπροσωπούν και εργάζονται για το καλό των εργαζομένων και κοινωνικών ομάδων. Να αφήσουν τα κηρύγματα και τις θεωρίες και να μπούνε στην πράξη να ξαποστείλουν όλους αυτούς τους μνημονιακούς ξένους και ντόπιους, που γίνανε δράκουλες των αδυνάτων.

Εξακολουθούν, όλοι αυτοί, να παραμένουν αριστεριστές και σοσιαλιστές στην θεωρία και στην πράξη, νεοφιλελεύθεροι καπιταλιστές!

Αυτοί που συνευθύνονται κι έβαλαν πλάτη ώστε το πολιτικά ανέφικτο, να γίνει πολιτικά αναγκαίο! Αυτοί που συνευθύνονται ώστε να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, ( σταδιακή εφαρμογή, λέει το εγχειρίδιο των εξουσιαστών) τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη.

Αυτοί που συνευθύνονται ώστε να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση, αρκεί να παρουσιάζεται, ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον.(το μέλλον σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αμεσότατο!)

Αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι γιατί συμβάλουν ως εκτονωτική βαλβίδα, στην διαφαινόμενη κοινωνική έκρηξη!

Πιστεύουν ότι πάντα θα είναι στο απυρόβλητο και πάντα θα περνάνε καλά, με τη θεωρητική επανάσταση και την απόλυτη υποταγή στην πράξη.

Δεν γνωρίζουν άραγε οι ντόπιοι εξουσιαστές και τα φερέφωνά τους, ότι τα μεγαλύτερα και φρικιαστικότερα εγκλήματα που διέπραξαν επώνυμοι, διάσημοι και ατιμώρητοι εραστές, δεν ήταν οι τυχαίες και περαστικές γυναίκες, αλλά οι χρόνια ερωμένες τους!



1 σχόλιο

  1. Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ) ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΩΣ ΤΟ 2009 ???

    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση