GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρέβεζα: Κίνδυνος για την δημόσια υγεία τα απορριμματοφόρα του Δήμου

Μέσα στην βρομιά και τις αφόρητες μυρωδιές βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό πολλές γειτονιές στην Πρέβεζα. Υγειονομικές βόμβες, επικίνδ...


Μέσα στην βρομιά και τις αφόρητες μυρωδιές βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό πολλές γειτονιές στην Πρέβεζα. Υγειονομικές βόμβες, επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, αφήνουν καθημερινά τα απορριμματοφόρα, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωσή και την Δημοτική Αρχή να αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών.

Το θέμα είχε τεθεί πρόσφατα και στο δημοτικό συμβούλιο πλην όμως αυτό όπως και άλλα πέρασαν ως φαίνεται στα ψηλά γράμματα.

Την ίδια στιγμή πλήθος πολιτιστικών όπως λανσάρονται εκδηλώσεων, λαμβάνουν χώρα στην Πρέβεζα το διάστημα του καλοκαιριού, με υπεύθυνους διοργάνωσης να δίνουν συνεντεύξεις τύπου και ομιλίες και να καυχώνται για τον πολιτισμό που προωθεί η πόλη μας, η Πρέβεζα.

Τα τρύπια ως φαίνεται απορριμματοφόρα μολύνουν καθημερινά τους δρόμους της πόλης με κινδύνους για την δημόσια υγεία σε μια κατά τα άλλα πολιτιστική αλλά και τουριστική περίοδο…

Απορίας άξιον αποτελεί η αδράνεια μέχρι στιγμής των υγειονομικών υπηρεσιών την στιγμή που το γεγονός είναι ήδη γνωστό και υπάρχει.

Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύονται από τον Δήμο για πολιτιστικές διοργανώσεις, για κατασκευές παταριών και ενοικιάσεις καρεκλών, για φαγοπότια και φιλοξενία ομιλητών και άλλα πολλά, δεν υπάρχουν τα χρήματα να επισκευαστούν τα οχήματα αποκομιδής σκουπιδιών και οι κάτοικοι αυτής της πόλης είναι υποχρεωμένοι να ζουν καθημερινά με την "πολιτιστική" βρώμα.

Ο πολιτισμός ξεκινά πρώτα από αυτούς που τον προωθούν. Ας κάνουν μια βόλτα εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής που καυχώνται για την καθαριότητα που έχουν καταφέρει σε αυτήν την πόλη, στην οδό Χαβίνη και σε άλλες οδούς της πόλης και ας ζήσουν από κοντά αυτές τις θεσπέσιες μυρωδιές που κάθε πρωί μας λένε καλημέρα.

Και να ήταν μόνο οι μυρωδιές; Όλα αυτά τα "ζουμιά" εισχωρούν μέσα στα σπίτια μας αφού μεταφέρονται από εμάς τους ίδιους την στιγμή που οι δρόμοι είναι κατάμαυροι από τα υγρά που τους πλημμυρίζουν καθημερινά.

Μήπως πρέπει να επέμβουν οι υπηρεσίες υγείας της Π.Ε. Πρέβεζας;

Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον οι υπηρεσίες υγείας θα ευαισθητοποιηθούν αυτή τη φορά και θα πράξουν άμεσα αυτά που πρέπει για την προστασία των πολιτών.

Αφού ο Δήμος εδώ και τόσο καιρό δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον μήπως θα πρέπει πλέον να επέμβουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας να γνωματεύσουν για την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω καλοκαιριού και να απαγορεύσουν την λειτουργία των ακατάλληλων ως φαίνεται απορριμματοφόρων;

«Γνωρίζοντας την ευαισθητοποίηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου κάνουμε έκκληση προκειμένου να δώσει λύση για την υγεία μας και των παιδιών μας» τονίζει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής στην Νεάπολη Πρέβεζας.

Οι φωτογραφίες είναι σήμερα το πρωί από την οδό Χαβίνη... pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση