GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βελτιώσεις Μιχελάκη για τα οικονοιμικά των δήμων και τους δημοτικούς αστυνομικούς

Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών είναι οι περισσότεροι δημοτικοί αστυνομικοί να ενταχθούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ. Ο Γιάν...


Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών είναι οι περισσότεροι δημοτικοί αστυνομικοί να ενταχθούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ.
Ο Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής που συζητείται το πολυμοσχέδιο ανακοίνωσε ότι με Προεδρικό Διάταγμα ρυθμίζονται τα θέματα «σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών στις οποίες εντάσσονται οι ανωτέρω υπάλληλοι, τα επιμέρους θέματα άσκησης των αρμοδιοτήτων της παραγράφου 4 και ανάθεσης σ’ αυτούς επιπλέον αρμοδιοτήτων που αφορούν ιδίως την αστυνομία τάξης. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης που υφίστανται οι ανωτέρω υπάλληλοι μετά την ένταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία».

Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στο εσωτερικό των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και από τους δημάρχους.

Διαβάστε ολόκληρη την νομοτεχνική βελτίωση:

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 81 προστίθενται εδάφια ως εξής:

«Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθορίζονται τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των ανωτέρω υπαλλήλων στην Ελληνική Αστυνομία ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό θέμα. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζονται τα θέματα σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών στις οποίες εντάσσονται οι ανωτέρω υπάλληλοι, τα επιμέρους θέματα άσκησης των αρμοδιοτήτων της παραγράφου 4 και ανάθεσης σ’ αυτούς επιπλέον αρμοδιοτήτων που αφορούν ιδίως την αστυνομία τάξης. Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης που υφίστανται οι ανωτέρω υπάλληλοι μετά την ένταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία».

Η βελτιωτική ρύθμιση για τα οικνομικά των δήμων

To Υπουργείο Εσωτερικών, με νομοτεχνικές βελτιώσεις που επιφέρει στο πολυνομοσχέδιο εισάγει για πρώτη φορά τη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη διαδικασία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία παρέχονται κάθε έτος οι οδηγίες για την κατάρτιση, εκτέλεση και αναμόρφωση των προϋπολογισμών των Δήμων.

Αντιστοίχως, εισάγεται η γνώμη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στη διαδικασία έκδοσης της αντίστοιχης ΚΥΑ για τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών. Επίσης, αφαιρούνται από τα άρθρα 77 και 78 οι προβλέψεις περί αστικής και πειθαρχικής ευθύνης για σοβαρή παράβαση καθήκοντος σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τα οριζόμενα στα άρθρα αυτά.

Τέλος, απαλείφονται εδάφια στα ίδια άρθρα που προέβλεπαν ότι με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών επιβάλλονται κυρώσεις σχετιζόμενες με την τακτική χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών στις περιπτώσεις κατάρτισης και ψήφισης προϋπολογισμού κατά παρέκκλιση των προβλεπόμενων οδηγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση