GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Αιματηρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Κανάκερ

Πολλοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πόλη στα νότια τ...


Πολλοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πόλη στα νότια της Δαμασκού, μετέδωσε...
η συριακή κρατική τηλεόραση.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στο τέμενος Αμάρι του Κανάκερ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Λονδίνο, επικαλούμενο ακτιβιστές από την περιοχή, έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Η κωμόπολη του Κανάκερ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, όμως στην ευρύτερη περιοχή δρουν ομάδες ανταρτών. Στην επαρχία της Δαμασκού έχουν σημειωθεί ορισμένες από τις σφοδρότερες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου.

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού κατάφεραν να αποκρούσουν την προέλαση των ανταρτών προς τη Δαμασκό και στα νότια της πρωτεύουσας, στις περιοχές οι οποίες συνορεύουν με την Ιορδανία.

Οι αντάρτες από την πλευρά τους χρησιμοποιούν παγιδευμένα αυτοκίνητα για επιθέσεις σε περιοχές που δεν μπορούν να ελέγξουν με τις χερσαίες δυνάμεις τους.

Τουρκία: Νεκροί από αδέσποτες συριακές σφαίρες

Αδέσποτες σφαίρες οι οποίες προέρχονταν από το συριακό έδαφος έπληξαν το αστυνομικό τμήμα και πολλά σπίτια στην τουρκική πόλη Τσεϊλανπινάρ, στα σύνορα των δύο χωρών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο τουρκικός στρατός.

Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στη μεθόριο ανταπάντησαν πυροβολώντας εναντίον του συριακού εδάφους.

Νωρίτερα, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και των τοπικών ιατρικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι δύο τούρκοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένας 15χρονος, σκοτώθηκαν στο Τσεϊλανπινάρ από τις αδέσποτες σφαίρες που πέρασαν στην Τουρκία λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στη γειτονική συριακή πόλη Ρας Αλ Άιν.

Λίβανος: Δολοφονία φιλοκαθεστωτικού σύρου αξιωματούχου

Ο σύρος διευθυντής του πολιτικού τμήματος και του τμήματος εξωτερικών σχέσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού για τους Άραβες Μετανάστες Μοχάμαντ Νταρά Τζάμο, δολοφονήθηκε από ενόπλους στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Ομάδα τρομοκρατών δολοφόνησε τον Μοχάμαντ Νταρά Τζάμο μπροστά στο σπίτι του στην κοινότητα Σαραφάντ του νοτίου Λιβάνου», μετέδωσε το Sana.

Εκπρόσωπος των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι ο σύρος αξιωματούχος σκοτώθηκε τη νύκτα από δύο ένοπλους την ώρα που έμπαινε στο σπίτι, όπου έμενε με τη λιβανέζα σύζυγό του.

Ο Μοχάμαντ Νταρά Τζάμο ήταν επίσης γνωστός ως φιλοκαθεστωτικός πολιτικός αναλυτής και εμφανιζόταν συχνά στα λιβανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία που σύρος φιλοκαθεστωτικός αξιωματούχος δολοφονείται στο έδαφος του Λιβάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση