GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Ιερόσυλοι έκλεψαν εκκλησία στην Τόχνη

Δύο ασημένιες εικόνες και άλλα εκκλησιαστικά σκεύη, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 20 χιλιάδες ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από τον Ιερό Ναό...

Δύο ασημένιες εικόνες και άλλα εκκλησιαστικά σκεύη, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 20 χιλιάδες ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στην Τόχνη της επαρχίας Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Χαράλαμπος Ζαχαρίου, ανέφερε ότι «χθες άγνωστοι άνοιξαν την Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στην Τόχνη και έκλεψαν δύο ασημένιες εικόνες και ασημένια εκκλησιαστικά σκεύη. Η αξία των κλαπέντων ανέρχεται μεταξύ 20-25 χιλιάδες ευρώ».

Πρόσθεσε ότι οι δράστες εισήλθαν στην εκκλησία από ξεκλείδωτο παράθυρο και αφού πήραν τις εικόνες και τα εκκλησιαστικά σκεύη βγήκαν από το ναό από την κύρια είσοδο την οποία ξεκλείδωσαν από μέσα.

Ο κ. Ζαχαρίου είπε πως «η διάρρηξη της Εκκλησίας έγινε αντιληπτή σήμερα γύρω στις οκτώ το πρωί. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στη σκηνή και περισυνέλεξαν διάφορα τεκμήρια τα οποία αξιολογούνται και αναμένεται να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις».

Η διάρρηξη, που υπολογίζεται ότι διαπράχθηκε μεταξύ των ωρών 10.30 χθες το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έγινε αντιληπτή από τον ιερέα του χωριού όταν μετέβη σήμερα το πρωί στην εκκλησία.

philenews.com

1 σχόλιο

  1. Οι εκκλησίες είναι ιερόσυλες. Έχουν κλέψει όλους τους αρχαίους ναούς για να χτιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση