GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινδυνεύει με λουκέτο το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, με 101 χρόνια λειτουργίας, κινδυνεύει με «λουκέτο», αφού η κρατική επιχορήγηση έχει κολλήσει μεταξύ ...


Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, με 101 χρόνια λειτουργίας, κινδυνεύει με «λουκέτο», αφού η κρατική επιχορήγηση έχει κολλήσει μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Περιφέρειας, όπως αναφέρει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά το 1/3 μέσα σε 2 χρόνια με συνέπεια το πρόγραμμα ανοιχτής προστασίας και το νηπιαγωγείο να έχουν συρρικνωθεί και στο ίδρυμα να λειτουργεί ουσιαστικά μόνο το κέντρο φιλοξενίας.

Επίσης, όπως προσθέτει η εφημερίδα, οι ελλείψεις στα αναλώσιμα είναι μεγάλες, όπως και τα χρέη στις ΔΕΚΟ και στους προμηθευτές, οι δε εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 6 μήνες.

Ποιο είναι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο σήμερα φιλοξενεί 28 παιδιά λαϊκών οικογενειών που λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και την τροφή στα παιδιά τους.

Ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1912 ως Ορφανοτροφείο για τα παιδιά θυμάτων πολέμου. Στηρίχτηκε από χορηγίες και από κρατική επιχορήγηση από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Σήμερα, λειτουργεί ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΝΠΙΔ), επιχορηγούμενο από το υπουργείο Υγείας μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Εχει παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά, ανάμεσά τους και μερικές δεκάδες παιδιά σε «κλειστό πρόγραμμα» που μένουν δηλαδή εκεί και τους παρέχεται, πέρα από τη διαπαιδαγώγηση και πλήρης φροντίδα για όλες τις βιοτικές τους ανάγκες.

ΚΚΕ: Λύση τώρα για το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Παρέμβαση για να μην κλείσει το ίδρυμα έκανε το ΚΚΕ, που σε σχετικό Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος αναφέρει:

«Το ΚΚΕ απαιτεί να λυθεί τώρα το ζήτημα της πλήρους κρατικής χρηματοδότησης καθώς και της παραμονής όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου στην Καλλιθέα, που απειλείται με λουκέτο.

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, που μετρά 101 χρόνια ζωής, σήμερα φιλοξενεί 28 παιδιά λαϊκών οικογενειών. Γονείς, που λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών αδυνατούν ακόμα και την τροφή να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους, τα πηγαίνουν στο Νηπιοτροφείο τη Δευτέρα και τα παίρνουν την Παρασκευή.

Η κρατική επιχορήγηση, που έχει "κολλήσει" μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Περιφέρειας, έχει μειωθεί κατά το 1/3 μέσα σε 2 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει παύσει το πρόγραμμα ανοιχτής προστασίας, να έχει συρρικνωθεί το νηπιαγωγείο στο οποίο σήμερα λειτουργεί μόλις 1 τμήμα και να λειτουργεί ουσιαστικά μόνο το κέντρο φιλοξενίας. Οι ελλείψεις στα αναλώσιμα είναι μεγάλες, το ίδιο και τα χρέη στις ΔΕΚΟ και στους προμηθευτές. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 6 μήνες.

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και στις οικογένειες των παιδιών, μετέφερε σήμερα (σ.σ. χτες) αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χάρη Χουρδάκη, μέλος του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ».

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση