GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο Σνόουντεν προσφέρει υπηρεσία στην παγκόσμια κοινή γνώμη»

Την «κατανόησή» του για το αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου που έχει διατυπώσει ο Έντουαρντ Σνόουντεν εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος το...


Την «κατανόησή» του για το αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου που έχει διατυπώσει ο Έντουαρντ Σνόουντεν εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς χαρακτηρίζοντας αντάξιες «αυταρχικών καθεστώτων» τις μεθόδους κατασκοπείας των ΗΠΑ.

«Ο κ. Σνόουντεν μας δείχνει πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τους στενούς εταίρους τους, τη Γερμανία για παράδειγμα, αλλά επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, ως μια εχθρική δύναμη και αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», δήλωσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ερωτηθείς αν η Γερμανία πρέπει κατά τη γνώμη του να αποδεχθεί το αίτημα του Σνόουντεν για χορήγηση ασύλου, ο Σουλτς δήλωσε: «Έχω κατανόηση για το αίτημα αυτό. Αν ο κ. Σνόουντεν διατυπώσει ένα αίτημα, οι αρχές πρέπει να εξετάσουν αν αποτελεί πράγματι στόχο πολιτικής δίωξης», διευκρίνισε.

Ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει καταφύγει σε αεροδρόμιο της Μόσχας και καταζητείται από την Ουάσινγκτον για κατασκοπεία, έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο σε 21 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία, σύμφωνα με τον ιστότοπο WikiLeaks.

«Αν ο (πρόεδρος της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον κ. Σνόουντεν, τότε ο κόσμος έχει τρελαθεί», δήλωσε ο Σουλτς.

Οι μέθοδοι κατασκοπείας των ΗΠΑ που αποκαλύφθηκαν χάρη στον Σνόουντεν, «είναι μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν άλλοτε από την Κα-Γκε-Μπε», τις μυστικές υπηρεσίες της Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε.

«Συνεπώς πιστεύω πως ο κ. Σνόουντεν προσφέρει υπηρεσία στην παγκόσμια κοινή γνώμη, δείχνοντας καθαρά πως ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι δημοκρατίες εφαρμόζουν μεθόδους που άλλοτε χρησιμοποιούνταν από τα αυταρχικά καθεστώτα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Η κατασκοπεία των θεσμών της ΕΕ από τις ΗΠΑ «είναι απλούστατα μια πρόκληση», τόνισε επίσης ο Σουλτς, ο οποίος εξέφρασε εξάλλου την απογοήτευσή του από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
«Η απογοήτευση από τον Μπαράκ Ομπάμα είναι βαθιά. Θεωρούσα αυτό τον άνθρωπο ανανεωτή, πίστεψα ότι θα έφερνε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη διαφάνεια στην αμερικανική πολιτική. Είναι φανερό πως αυτό δεν συμβαίνει», δήλωσε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση