GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Ν. Νικολόπουλου με εμπόρους για το θέμα της αργίας της Κυριακής

από το Γραφείο Τύπου «Ο μνημονιακός δρόμος δεν περιλαμβάνει κανένα φιλολαϊκό μέτρο και δεν έχει τίποτα το ελληνικό, τίποτα το δημοκρατ...

από το Γραφείο Τύπου
«Ο μνημονιακός δρόμος δεν περιλαμβάνει κανένα φιλολαϊκό μέτρο και δεν έχει τίποτα το ελληνικό, τίποτα το δημοκρατικό, τίποτα το χριστιανικό.
Φυσικά, ως αποτέλεσμα, δεν έχει και τίποτα το σωτήριο για την πατρίδα και τους πολίτες της, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ακόμα και στο οικονομικό που υποτίθεται πως στοχεύει. Απεναντίας έχει μόνο αποσάθρωση και διάλυση των πάντων, ακόμα και των θρησκευτικών και εθιμικών παραδόσεων του λαού μας» τόνισε ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας μεταξύ άλλων για την επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει δέκτης της μεγάλης αναστάτωσης και οργής εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, της εκκλησίας, αλλά και μεμονωμένων πολιτών, σημειώνει πως το μέτρο της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση, καθώς αποτελούσε εδώ και πολλούς μήνες, μία από τις στοχεύσεις της τρόικας στην προσπάθεια για πλήρη διάλυση της ελληνικής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης και παράλληλα, ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα στην ίδια την κουλτούρα και την παράδοση των Ελλήνων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θρησκευτικό συναίσθημα και τις διδαχές της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

«Ευθύς εξαρχής, από την εποχή που το συγκεκριμένο μέτρο εισήχθη στον δημόσιο διάλογο ως ενδεχόμενο, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είχαμε τονίσει πως δεν ωφελεί το ελληνικό εμπόριο, πλήττει τα ελληνικά μικρομεσαία καταστήματα και στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Κατά συνέπεια, είναι ένα απολύτως αντιδραστικό και ανθελληνικό μέτρο» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας: «Εξυπηρετεί μόνο τους σκοτεινούς ανθελληνικούς κύκλους που δεν επιβουλεύονται μόνο την οικονομική δουλεία της χώρας, αλλά την πλήρη ηθική υποταγή του λαού. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως είναι ένα ακόμα μέτρο που ουδεμία σχέση έχει με την μείωση του δημοσίου χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος, ενώ σαφέστατα υπονομεύει ακόμα και την ευαγγελιζόμενη από τους κυβερνώντες ανάπτυξη. Τι ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει άραγε, όταν η συρρικνωμένη καταναλωτική δύναμη εξαπλωθεί κατά μία μέρα επιπλέον, ενώ χιλιάδες έμποροι και εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι θα αναγκαστούν να… ισοπεδώσουν όλες τις μέρες της εβδομάδας, χωρίς να μπορούν να χαρούν μία μέρα με τις οικογένειές τους και κάποιες μικρές καθημερινές απολαύσεις της ζωής; Αυτό δεν λέγεται ανάπτυξη, λέγεται… γαλέρα!».

Επίσης, αναδεικνύοντας αυτή καθεαυτή την πνευματική και θρησκευτική διάσταση του μέτρου, ο κ. Νικολόπουλος επανέλαβε την έκφραση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Αμβροσίου: «Μόνο οι Χριστιανοί δεν θα έχουν μία μέρα αφιερωμένη στον Θεό!».

«Θέλουν να καταργήσουν κάθε τι Ορθόδοξο και Χριστιανικό, που αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στα σχέδιά τους. Θέλουν να διαλύσουν την ελληνική οικογένεια που αποτελεί ισχυρότατο κύτταρο αντίστασης και αντοχής του λαού μας. Δεν θέλουν πολίτες, θέλουν είλωτες. Δούλους, χωρίς πατρίδα και θρησκεία, χωρίς μνήμη και πνεύμα. Τελικά, οι απάνθρωποι θέλουν να μας κάνουν όλους απάνθρωπους. Αλλά, δεν θα τους περάσει… Όσους νόμους και να ψηφίσουν, όσα μέτρα και αν πάρουν, τα ψωμιά τους είναι λιγοστά. Γιατί ούτε ο αληθινός Θεός, ούτε η αληθινή κοινωνία των Ανθρώπων, μπορούν να νικηθούν…» κστέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση