GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καψής: Νέα ΕΡΤ με κατοχυρωμένη την ανεξαρτησία της

«Το μαύρο δεν το θέλει κανείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θέλουμε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται... Αυτήν τη στιγμή, θα μπορ...


«Το μαύρο δεν το θέλει κανείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θέλουμε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται... Αυτήν τη στιγμή, θα μπορούσαμε να το είχαμε λήξει αν είχαμε βρει μια συναινετική λύση με τους εργαζόμενους, αυτήν που διαπραγματευόμαστε τώρα. Λοιπόν, αν όλοι συμφωνούμε ότι το θέλουμε, ας εργαστούμε γι' αυτό…» δήλωσε o υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

Το μείζον είναι, είπε ο κ. Καψής μιλώντας στον Real fm, να περάσουμε από αυτή την παλιά ΕΡΤ, που όλοι συμφωνούμε ότι κουβαλούσε πολλές αμαρτίες και αυτό δεν το αρνείται επίσης κανείς, σε μια νέα ΕΡΤ που θα είναι κατοχυρωμένη η ανεξαρτησία της. Και πρόσθεσε: «Θα είναι λιτή, αποδοτική, λειτουργική, χωρίς τις αγκυλώσεις της παλιάς ΕΡΤ».

Σε ό,τι αφορά την πρότασή του προς τους εργαζόμενους, είπε: «Θα πάρετε κανονικά τις αποζημιώσεις σας, ελάτε να φτιάξουμε έναν ενδιάμεσο φορέα που θα απασχοληθούν 2.000 άτομα γι' αυτό το τρίμηνο που θα χρειαστεί να περάσουμε στην καινούργια ΕΡΤ, που και εσείς θέλετε και να προχωρήσουμε κανονικά. Εκεί είναι η διαφορά, αν θέλετε, αυτή τη στιγμή. Το πώς θα συγκροτηθεί αυτός ο ενδιάμεσος φορέας δεν είναι το μείζον».

Αναφορικά με τη δομή της νέας ραδιοτηλεόρασης, είπε πως «αυτήν τη στιγμή υπάρχει το "σχέδιο Μόσιαλου" που είχε κατατεθεί το 2011 και προέβλεπε περίπου τρία κανάλια, ένα ενημερωτικό, ένα πιο πολιτιστικό και ένα για εξειδικευμένο κοινό, αλλά το ακριβές οργανόγραμμα, το τι θα περιμένουμε από αυτήν τη νέα δημόσια τηλεόραση, θα προκύψει από μια μελέτη που θα γίνει σε αυτό το τρίμηνο».

Στο ερώτημα τι θα γίνει εάν οι εργαζόμενοι επιμείνουν στην κατάληψη, είπε: «Ο διαχειριστής και το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσουν με τον δικό τους τρόπο, να εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ. Εμένα, η δουλειά μου είναι να οργανώσω τη νέα τηλεόραση που θα αρχίσει να λειτουργεί -ελπίζουμε- σε ένα τρίμηνο. Εκεί θα ρίξω το βάρος μου, εγώ. Το τι θα γίνει για το ενδιάμεσο διάστημα και ποια λύση θα βρεθεί, θα το δούμε», είπε και σημείωσε πως δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόθεση για άσκηση βίας.
Έθνος

3 σχόλια

  1. ΧΑΧΑΧΑ... ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ 40 ΧΡΟΝΙΑ... ΡΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΒΛΑΚΕΣ, ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΣΑΝ ΤΑ ΑΡΚΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοροαπαλλαγές τέλος,αύξηση φόρων σε μισθωτούς και συνταξιούχος, όχι μείωση στις ιατρικές δαπάνες άνω των 3000 ευρώ. Με απλά λόγια αν είσαι βαριά άρρωστος και έχει πολλά έξοδα, την έβαψες !Χώρια οι περικοπές στον ΕΟΠΥΥ και στα διαγνωστικά κέντρα ! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θέλει ο λαός ; Ας ετοιμάζεται για τα χειρότερα και καλά μας κάνουν ! Ξέσκισέ τους Τρόικα ! Υπάρχει πολύ λίπος ακόμα και εκατομμύρια ευρώ στις τραπεζικές θυρίδες και στο εξωτερικό ! Ξεσκίστε τους, αφού σας ψηφίζουν ! Πάρτε τους τα όλα και ακίνητα και καταθέσεις, τα πάντα. Μόνο έτσι θα έρθει πραγματικά ο "κομμουνισμός" στην Ελλάδα, με το 90% κάτω από τα όρια της φτώχειας, χωρίς ακίνητη περιουσία-ιδιοκτησία. Και με σφραγίδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρακαλώ !

    Στόχος το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση έως τις 15 Ιουλίου
    - Aυξάνεται η παρακράτηση φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους
    - Αλλάζουν και οι μειώσεις φόρων από τις ιατρικές δαπάνες στο ποσοστό 10% και με ταβάνι τα 3.000 ευρώ
    - Φορολογεί την αποζημίωση με 3 κλίμακες
    - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολα σωστα περι της μαλακιας της κυβερνησης για μαυρο (ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ολοι). οσον αφορα τις αποζημιωσεις, ξεχνουν οι "συνδικαλησταραδες" να αναφερουν ως προς το υψος της αποζημιωσης τα περι "ενιαιου μισθολογιου" που σερνονται και που η διορισμενη απο την κυβερνηση διοικηση δεν ειχε εφαρμοσει (προβλημα της), σε αγαστη συνεργασια μαζι τους ("συνδικαλιστες") ωστε να τους κοιμισει. εδωσαν 2 μικτους τελευταιους μισθους, πανω σε αυτους πρεπει να υπολογισθει λοιπον η αποζημιωση. το δραμα ομως των εργαζομενων της ΕΡΤ ειναι οτι εκπροσωπουνται απο ανεπαρκεις (και επιορκους συναμα) που για να τα βγαλουν περα εχουν ξεθαψει συνδικαλιστικα "ζομπι" του παρελθοντος για να αποδειξουν "αριστερο προσωπο" (αυτο πουλαει τωρα)και να εξασφαλισουν θεση σε μελλοντικες λιστες. ποιοι; οι νεκροθαφτες του σ.κ. της ΕΡΤ, οι εμπνευστες της συνδιοικησης και της διαφθορας !!! και στη μεση οι εργαζομενοι να ψαχνονται για το τι θα κανουν και πως αυριο θα ταισουν τα παιδια τους. γρηγορα θα πεσει πολυ ξυλο εκει μεσα ιδιως αν καποιοι δεν παραμερισουν τα οποια συμφεροντα τους και κοιταξουν πως θα διασωσουν το μεροκαματο. εξω οι συνταξιουχοι συνδικαλιστες, τα λαμογια που την κατακρεουργησαν και καποια κοματα που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι τα "ψηφαλακια". τη μονη λυση θα τη δωσει σε διαπραγματευση μια σοβαρη αντιπροσωπεια των πρωτοβαθμιων σωματειων γιατι "γενικη συνελευση εργαζομενων" δεν προβλεπεται απο πουθενα θεσμικα. αυτα ειναι για τους αφελεις. οι εργαζομενοι της ΕΡΤ δεν ειναι αρνια ουτε "ιφιγενειες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση