GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την κατάργηση αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο Χαράλαμπος Καρκούλιας,  Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης ''Καρναβάλι Πάτρας'' Αφήστε ήσυχη την Τοπική Αυτο...


Γράφει ο Χαράλαμπος Καρκούλιας, 
Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης ''Καρναβάλι Πάτρας''

Αφήστε ήσυχη την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Με αφορμή την εχθρική απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής...

Σε μια περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προλαβαίνει να μετράει χαστούκια, από τις συνεχιζόμενες περικοπές και απολύσεις, ο τρίτος Δήμος της χώρας, ο Δήμος της Πάτρας σηκώνει το χέρι ψηλά και εκφράζει την αντίθεσή του σε αποφάσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

Με πολύ δουλειά και προσπάθεια καταφέραμε:

-- Μετά από 2.5 χρόνια συνεχιζόμενων περικοπών και απολύσεων λειτουργώντας κάτω από αντίξοες συνθήκες να διαχειριζόμαστε το 1\4 των χρημάτων σε σχέση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και να καταφέρνουμε να κρατάμε τον Δήμο ανοιχτό.

-- Καταφέραμε να διαχειριστούμε και να αξιοποιήσουμε την δημοτική περιουσία με τέτοιο τρόπο, με αποτέλεσμα να εξοικονομήσουμε από ενοίκια 65.000 ευρώ το μήνα (780.000 ευρώ τον χρόνο).

-- Χωρίς δάνεια και με εξοντωτικά μειωμένους πόρους αποπληρώνουμε και τους επόμενους μήνες ξεχρεώνουμε τις υποχρεώσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών με αποτέλεσμα να έχουμε ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των προμηθευτών μας.

-- Με ορθολογική διαχείριση του προσωπικού και 400 εργαζόμενους λιγότερους σε σχέση με το 2010 αναβαθμίσαμε την καθαριότητα και την εικόνα της διπλάσιας σε έκταση πόλη μας, συντηρούμε χωρίς εργολαβίες το πράσινο και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

-- Χωρίς να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη καταφέρνουμε με ένα ευρύ δίκτυο δράσεων να παρέχουμε στήριξη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες πολιτών, να δίνουμε φαγητό και ρουχισμό σε 1300 άπορες οικογένειες (από 450 το 2010).

-- Χωρίς να δαπανήσουμε ίδιους πόρους αλλά με την αξιοποίηση εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ δημοπρατήσαμε μπλοκαρισμένα έργα πολλών ετών.

-- Ενώ μειώσαμε κατά 20% τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα και τους κοινόχρηστους χώρους κατασκευάσαμε 4 νέες πλατείες και προγραμματίζουμε άλλες 10 σε όλο το Δήμο.

-- Μειώσαμε κατά 73% τα γενικά έξοδα για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων και την φύλαξη σχεδόν του συνόλου των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου μας.

-- Ελαχιστοποιήσαμε χωρίς καμία ποιοτική έκπτωση το κόστος για την παραγωγή Πολιτιστικών Δράσεων και Θεσμών όπως το Καρναβάλι κατά 80% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σε συνθήκες κρίσης, ο Δήμος Πατρέων προχώρησε τα τελευταία 2.5 χρόνια σε μια σημαντική εξυγίανση σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυξημένοι ρυθμοί τοπικής ανάπτυξης, σημαντικά έργα υποδομής, δραστηριότητες που δίνουν δουλειά στον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι με ορθολογική διαχείριση η αυτοδιοίκηση μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών.

Αφήστε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήσυχη.

Μην επιτίθεστε στο 12% των εργαζόμενων της Τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά προχωρήστε σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση στο υπόλοιπο 88% των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ξεκινήστε επιτέλους ένα σοβαρό και ουσιαστικό διάλογο για την κινητικότητα των υπαλλήλων και τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης.

Και αν δεν μπορείτε εσείς που μας κυβερνάτε να το κάνετε καθίστε στο ίδιο τραπέζι με όλους εμάς που διαχειριζόμαστε την καθημερινότητα, όλους εμάς που ασχολούμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση που με πολύ λιγότερα χρήματα, αλλά με σωστό τρόπο αλλάξαμε το τοπίο στο τρίτο Δήμο της χώρας, τον Δήμο της Πάτρας.

Αφήστε επιτέλους ήσυχη την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση