GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποπληρωμή σε δόσεις χωρίς... εκβιασμούς ζητούν οι επαγγελματοβιοτέχνες

Να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματο βιοτέχνες να πληρώσουν σε  δόσεις τις οφειλές τους ζητά η ΟΕΒΕΝΗ με επιστολή της στους υπουρ...


Να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματο βιοτέχνες να πληρώσουν σε  δόσεις τις οφειλές τους ζητά η ΟΕΒΕΝΗ με επιστολή της στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης χωρίς... απειλές και εκβιασμούς. Όπως τονίζεται στην επιστολή μεταξύ άλλων: Μας προκαλεί επίσης εντύπωση ότι οι πρακτικές αυτές απευθύνονται προς τον απλό λαό και τους μικροοφειλέτες μόνο, με το κράτος να ζητά με νότα προς τις ΔΟΥ την επίσπευση (!!!!) των κατασχέσεων και όχι προς τους γνωστούς σε εσάς και εμάς μεγαλοοφειλέτες – μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι συνεχίζουν ανενόχλητοι.

Στην επιστολή αναφέρεται:
Κύριοι Υπουργοί,

Με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις και εξαγγελίες οι συνάδελφοι επαγγελματοβιοτέχνες και Έμποροι, αλλά και το σύνολο του Ελληνικού λαού, καλούνται κατά καιρούς να αποπληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις κάθε είδους οφειλές τους προς το Κράτος, απειλούμενοι μάλιστα με κατασχέσεις. Προϋπόθεση όλων είναι να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πράγματα που, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, λίγοι διαθέτουν.

Μερικά παραδείγματα όπου απαιτείται η εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών:

α) θεώρηση βιβλίων / στοιχείων

β) λήψη δανείου

γ)ένταξη σε χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα ΟΑΕΕ

δ) απονομή σύνταξης από τον ΟΑΕΕ, και πολλές άλλες περιπτώσεις

Ας μην ξεχνούμε ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια ο Ελληνικός λαός καλείται – υποχρεώνεται να καταβάλλει ταυτόχρονα φόρο εισοδήματος, προκαταβολή επόμενης χρήσης, εισφορά αλληλεγγύης προσαυξημένη βάσει εισοδήματος, ειδικό τέλος μέσω ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ), αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών, διάφορα μη ανταποδοτικά στην ουσία τέλη μέσω ΔΕΚΟ, τη στιγμή που τα εισοδήματα του έχουν συρρικνωθεί δραματικά.

Η τελευταία δε, εξαγγελία βάσει της οποίας οι δανειολήπτες για να μπορούν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους θα πρέπει πρώτα να έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς την εφορία κάνει απολύτως ξεκάθαρη τη θέση, από ότι φαίνεται, του Κράτους, το οποίο επί της ουσίας μας ζητά να πληρώσουμε τα πάντα, ξεχνώντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, άρα και των συναδέλφων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, ίσα που διατηρεί (;) ένα οριακά αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

Δεν αρνούμαστε την ύπαρξη των οφειλών μας. Ζητούμε όμως να μας δοθεί η δυνατότητα σταδιακής αποπληρωμής τους χωρίς απειλές και εκβιασμούς. Μας προκαλεί επίσης εντύπωση ότι οι πρακτικές αυτές απευθύνονται προς τον απλό λαό και τους μικροοφειλέτες μόνο, με το κράτος να ζητά με νότα προς τις ΔΟΥ την επίσπευση (!!!!) των κατασχέσεων και όχι προς τους γνωστούς σε εσάς και εμάς μεγαλοοφειλέτες – μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι συνεχίζουν ανενόχλητοι.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά τέτοια παραδείγματα αλλά περιοριζόμαστε να ρωτήσουμε ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνονται σε αυτή την κατεύθυνση.

Κύριοι Υπουργοί,

Παρακαλούμε όπως αντί των παραπάνω πρακτικών, δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματοβιοτέχνες και Εμπόρους να αποπληρώσουν σταδιακά τις οφειλές τους. prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση