GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξάνθη: Απειλεί να φουντάρει στο Λιμάνι… περιμένοντας τη σύνταξη!

Στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας και της ολιγωρίας των δημοσίων υπηρεσιών της χώρας έχει κολλήσει μια οικογένεια που κατοικεί στο Πόρ...


Στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας και της ολιγωρίας των δημοσίων υπηρεσιών της χώρας έχει κολλήσει μια οικογένεια που κατοικεί στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης, φτάνοντας πλέον στα όρια της οικονομικής ανέχειας και εξαθλίωσης.

Η κα. Μαίρη Βακλά, κατοικεί στον παραλιακό οικισμό της Ξάνθης μαζί με την τετραπληγική πλέον μητέρα της, συνταξιούχο του ΙΚΑ, ενώ εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες αναμένει την ειδική επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας του ασφαλιστικού οργανισμού για την έγκριση ενός μικρού επιδόματος που χορηγείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως εξηγεί η κα Βακλά, η μητέρα της λάμβανε σύνταξη 650 ευρώ, ωστόσο πλέον αυτή της έχει συρρικνωθεί στα 320 ευρώ, χρήματα που δεν επαρκούν για ιατροφαρμακευτική κάλυψη αλλά και την καθημερινή διαβίωση τους.

«Είμαι εδώ να ζήσω με τη σύνταξη της μητέρας και να την προσέξω. Η σύνταξη της μητέρας ήταν 650 ευρώ και πορευόμασταν. Όμως πριν από 4 μήνες ένα βαρύ εγκεφαλικό την καθηλώνει, επιβαρύνονται τα έξοδα και κόβεται και το ΕΚΑΣ και παίρνουμε πλέον 320 ευρώ. Ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ ήταν 200 ευρώ, μαζί με το χαράτσι, και μου έμειναν 100 ευρώ για να ζήσω. Πρέπει να με ταΐζει πλέον η γειτονιά» σημειώνει η ίδια, ενώ δεν διστάζει να πει πως είναι ένα βήμα πριν βουτήξει στο Λιμάνι.

«Το μόνο που μένει δηλαδή είναι να πάρω τη μητέρα μου να τη πάω στο Λιμάνι να φύγει μέσα να βάλω και εγώ βαρίδια στα πόδια και να φύγω και εγώ μέσα, εάν δεν βρεθεί κάποιος να μας ακούσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Θέλω τα λεφτά που δικαιούμαι, δεν θέλω ελεημοσύνη. Να έρθει η επιτροπή εδώ να τη δει και να ξεκινήσει η καταβολή αυτού του επιδόματος. Μου είπαν ότι η επιτροπή θα έρθει σε 5 μήνες μετά και τότε θα έρθουν και τα χρήματα. Εγώ τώρα όμως πως θα πορευτώ;» επισημαίνει η ίδια, εξηγώντας πως εδώ και 11 μήνες αναμένει την έγκριση της συνταξιοδότησής της, κάτι που φαίνεται πως θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο. «Από τον περασμένο Αύγουστο έχω κάνει τα χαρτιά μου για να βγω στη σύνταξη, που δικαιούμαι για τα τόσα χρόνια που πληρώνω, αλλά ακόμη εξετάζουν τα χαρτιά» συμπληρώνει.

Η έλλειψη προσωπικού του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Ξάνθη έχει επιμηκύνει δραματικά τον χρόνο που απαιτείται για τη σύσταση των ειδικών επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας αλλά και τους ελέγχους που αυτοί πραγματοποιούν, και ως εκ τούτου δεκάδες περιπτώσεις ασθενών έχουν μείνει χωρίς αναπηρικά επιδόματα, αναμένοντας φυσικά τον επανέλεγχο της περίπτωσής τους, μετά και το “ξεσκαρτάρισμα” του Υπουργείου για τα μαϊμού αναπηρικά επιδόματα. Ωστόσο αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την πολύμηνη ταλαιπωρία και αναμονή αναπήρων για την χορήγηση των επιδομάτων.

«Πόσους αναπήρους έχει αυτός ο νομός και πόσους βλέπει κάθε μέρα αυτή η επιτροπή; Δεν ζητάμε ούτε χάρη ούτε ελεημοσύνη, αλλά τα χρήματα που δικαιούμαστε» προσθέτει η κα. Βαλκά. thrakitoday.com

1 σχόλιο

  1. Γερό χαστούκι σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από τους "επιστρατευμένους" καθηγητές ! Μερική καθίζηση της ΔΑΚΕ, ολική καθίζηση της ΠΑΣΚ που από 2η δύναμη πέφτει 5η, όταν εμφανίζονται και νέα ανεξάρτητα σχήματα, χωρίς κομματικούς μηχανισμούς. Αυτά είναι τα πραγματικά γκάλοπ και όχι τα στημένα των διαπλεκομένων, σε ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος. Μα, αν είχαν πλειοψηφία δεν θα έκαναν εκλογές ; Φοβούνται και τρέμουν τους ψηφοφόρους. Οι Αίγυπτιοι, πάντως, έχουν μεγαλύτερα κότσια από εμάς τους μαλθακούς Νεοέλληνες.Και το αποδεικνύουν συνεχώς.



    Για ΔΣ της ΟΛΜΕ σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 ψήφισαν 437 αντιπρόσωποι (στο προηγούμενο 15ο Συνέδριο ψήφισαν 424)

    Από την ψηφοφορία έλαβαν οι παρατάξεις έλαβαν ( εκπρόσωποι ):

    ΣΥΝΕΚ 126 (80) + 46

    ΔΑΚΕ 103 (120) -17

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 75 (51) +24

    ΠΑΜΕ 71 (59) + 12

    ΠΑΣΚ 44 (107) -63

    ΑΝΩΣΗ 11 (-) +11

    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 3 (2) +1

    ΛΑΡΙΣΑ 2 (-) +2

    ΛΕΥΚΑ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση