GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στην ΑΓΕΤ

Στάση εργασίας για σήμερα έχει προκηρύξει το σωματείο και γενική συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου με βασικό αίτημα την ανάκληση τ...


Στάση εργασίας για σήμερα έχει προκηρύξει το σωματείο και γενική συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου με βασικό αίτημα την ανάκληση των απολύσεων.
«Η εταιρεία θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης, επιδιώκοντας να πιέσει την Κυβέρνηση για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, εκτιμούν οι εργαζόμενοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ταχυδρόμου», στόχος της ΑΓΕΤ είναι να αποχωρήσουν άμεσα από το εργοστάσιο Όλυμπος στην Αγριά 30 άτομα από το προσωπικό. Έτσι «ανασύρθηκε» από το συρτάρι το γνωστό πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων, όχι όμως με τις προϋποθέσεις που μέχρι πρότινος αποτελούσαν για εργαζόμενους που βρίσκονταν κοντά στη σύνταξη, δέλεαρ, για να αποχωρήσουν νωρίτερα από την ενεργό δράση.

Από προχθές άρχισαν οι κλήσεις σε ορισμένους από τους εργαζόμενους που περιλαμβάνονταν στον «κατάλογο» των υποψηφίων αποχωρούντων. Χθες το μεσημέρι κλήθηκαν δύο μηχανικοί, στους οποίους προτάθηκε να αποχωρήσουν μέσω του προγράμματος αυξημένων κινήτρων. Μόλις οι δύο αρνήθηκαν να αποδεχτούν την πρόταση που τους έγινε, τους ανακοινώθηκε η απόλυση.

Οι δύο μηχανικοί αρνήθηκαν να υπογράψουν τις απολύσεις, τις οποίες και αναμένεται να αποσταλούν πλέον με εξώδικο με τους απολυμένους να είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν νομικά για να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή τους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο εργοστάσιο και ενώ και άλλοι εργαζόμενοι καλούνταν στο γραφείο προσωπικού, η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων συγκαλούσε έκτακτο συμβούλιο.

Το σωματείο αποφάσισε σήμερα να προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου.

e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση