GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαψεύδουν παρακολούθηση Ασάνζ

Μία βρετανική ιδιωτική εταιρεία ερευνών και παρακολουθήσεων διέψευσε σήμερα ότι είχε παγιδεύσει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδ...


Μία βρετανική ιδιωτική εταιρεία ερευνών και παρακολουθήσεων διέψευσε σήμερα ότι είχε παγιδεύσει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει εδώ και ένα χρόνο και πλέον ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο κατηγόρησε χθες Τετάρτη μιλώντας στο Κίτο την εταιρεία Surveillance Group και τόνισε ότι ο Ισημερινός θα ζητήσει την βοήθεια της βρετανικής κυβέρνησης για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Σε ανακοίνωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Surveillance Group Τίμοθι Γιανγκ διέψευσε την κατηγορία του Πατίνιο χαρακτηρίζοντάς την "απολύτως αναληθή", ενώ στο Λονδίνο το Φόρεϊν Όφις αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Πατίνιο περιέγραψε την εν λόγω εταιρεία ως "μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών ερευνών και παρακολουθήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Στον ιστότοπό της, η εταιρεία αναφέρει ότι συνδυάζει "τις πρακτικές, τις ικανότητες και την εμπειρία των ειδικών δυνάμεων και της αστυνομικής και εμπορικής παρακολούθησης για την δημιουργία μίας απόλυτα νέας μορφής παρακολούθησης".

Αναφέρει ακόμη ότι στην λίστα των πελατών της περιλαμβάνονται βρετανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυβερνητικές υπηρεσίες και ότι διαθέτει ομάδες στην Ευρώπη και τον Καναδά.

Σύμφωνα με τον Πατίνιο, όταν επισκέφθηκε στις 16 Ιουνίου το γραφείο της πρέσβειρας Άνα Άλμπαν στην πρεσβεία για να συναντήσει τον Ασάνζ, στον οποίο έχει παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο από τον Ισημερινό αλλά δεν μπορεί να μεταβεί στη χώρα, βρήκε κρυμμένο εκεί ένα μικρόφωνο.

Ο Ασάνζ κινδυνεύει να συλληφθεί αν βγει από τους χώρους της πρεσβείας γιατί έχει παραβιάσει τους όρους αναστολής με εγγύηση στη Βρετανία. Αναζήτησε καταφύγιο στην πρεσβεία τον Ιούνιο του 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Ο Ασάνζ φοβάται ότι αν παραδοθεί στη Σουηδία κινδυνεύει να εκδοθεί από εκεί στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικά με την δημοσιοποίηση χιλιάδων διαβαθμισμένων αμερικανικών εγγράφων από τον WikiLeaks. athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση