GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Γράφει η Αλεξία Ζαραδούκα Τα μαλλιά μας το καλοκαίρι, ταλαιπωρούνται αρκετά από τα προϊόντα styling, το αλάτι της θάλασσας και τον ήλ...

Γράφει η Αλεξία Ζαραδούκα

Τα μαλλιά μας το καλοκαίρι, ταλαιπωρούνται αρκετά από τα προϊόντα styling, το αλάτι της θάλασσας και τον ήλιο που τα αφυδατώνει ενώ πολλές φορές χάνουν ακόμη και το χρώμα τους αν είναι βαμμένα και δεν τα περιποιηθείς σωστά.

Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να είναι τα μαλλιά σου πάντα λαμπερά, δυνατά και ενυδατωμένα!



Αντηλιακή προστασία
Η προστασία από τον ήλιο δεν είναι απαραίτητη μόνο για την επιδερμίδα μας αλλά και για τα μαλλιά μας που πολλές φορές χάνουν ακόμη και το χρώμα τους με την έκθεση τους στον ήλιο. Όσο προσεκτική είσαι στην επιλογή του σωστού αντηλιακού για το δέρμα σου άλλο τόσο θα πρέπει να είσαι και για το αντηλιακό μαλλιών σου. Μην διστάσεις να επενδύσεις σε ένα καλό αντηλιακό μαλλιών με ισχυρό δείκτη προστασίας μιας εταιρείας που εμπιστεύεσαι. Μπορεί να μην θεωρούνται από τις πιο οικονομικές επιλογές στις αγορές μας ωστόσο αν στη συγκεκριμένη περίπτωση προτιμήσεις κάποιο προϊόν ευρείας κυκλοφορίας του εμπορίου (άρα και πιο οικονομικό), το πιθανότερο είναι πως το αποτέλεσμα για την τσέπη σου θα είναι το ίδιο αφού θα χρειαστείς τον διπλάσιο χρόνο στο κομμωτήριο για την επανόρθωση τους και την επαναφορά του χρώματός τους.

Ενυδάτωση στην παραλία
Για να μην είναι τα μαλλιά σου... μαλλιά κουβάρια στην παραλία κάνε το εξής: διάλεξε μια οικονομική μάσκα μαλλιών και πέρασε μικρή ποσότητα στις άκρες τους πριν βουτήξεις στην
θάλασσα. Αυτό, θα τα αποτρέψει από το να μπλεχτούν μεταξύ τους (άρα μειώνεις τον κίνδυνο σπασίματος της τρίχας κατά το χτένισμα) και θα τα αφήσει λεία και απαλά παρά το αλάτι της θάλασσας. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και πριν από κάθε λούσιμο στο σπίτι σου! Βάλε ελάχιστη ποσότητα στις άκρες και συνέχισε με το λούσιμο κανονικά όπως συνήθως.

Αναδόμηση στο σπίτι

Αν τους χειμερινούς μήνες χρησιμοποιείς μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα περίπου, τους καλοκαιρινούς μήνες καλό θα ήταν να διπλασιάσεις την συχνότητα εφαρμογής της. Διάλεξε μια μάσκα για βαθιά αναδόμηση και ενυδάτωση που αποτρέπει την εμφάνιση της ψαλίδας και επαναφέρει την χαμένη υγρασία των μαλλιών σου.

Σέρουμ
Τα σέρουμ/ λάδια μαλλιών δεν λαδώνουν τα μαλλιά, αντιθέτως τα ενυδατώνουν και τα προστατεύουν από τα προϊόντα styling και τους ρύπους του περιβάλλοντος. Επίσης χαρίζουν υπέροχη λάμψη! Μην το παρακάνεις με την ποσότητα όμως. Λίγες σταγόνες σε στεγνά μαλλιά αρκούν. Εφάρμοσε το στις άκρες και όχι στην ρίζα. Προτίμησε ένα σέρουμ που περιέχει μετάξι που αποτρέπει το φριζάρισμα ενώ αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ξηρά διάλεξε κάποιο που περιέχει Βιταμίνη Ε και σιλικόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση