GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΚΕΛ: «Άτσαλοι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο Κυπριακό»

Η κεφαλαιακή ενίσχυση του Συνεργατισμού θα πρέπει να γίνει χωρίς βαρίδια και ασφυκτικούς περιορισμούς για το κίνημα, αφού ληφθούν επ...


Η κεφαλαιακή ενίσχυση του Συνεργατισμού θα πρέπει να γίνει χωρίς βαρίδια και ασφυκτικούς περιορισμούς για το κίνημα, αφού ληφθούν επίσης υπόψη τόσο οι οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στο Συνεργατισμό, όσο και οι θέσεις και προτάσεις των εκπροσώπων του...
συνεργατικού κινήματος, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου. Είπε ακόμη ότι η καθημερινή αντιπαράθεση, όπως ανέφερε, Κυβέρνησης-ΚΤ είναι αντιπαραγωγική για τον τόπο.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα, το ΑΚΕΛ εκφράζει ανησυχία «από τη στιγμή που πληροφορίες φέρουν την Τρόικα να επιμένει στις θέσεις της».

Ο κ. Ευαγόρου σχολίασε και δημοσιεύματα που φέρουν πολιτικά κόμματα να ανακινούν το γνωστό, όπως είπε, ζήτημα των αρμοδιοτήτων του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Επανέλαβε ότι οι θέσεις του ΑΚΕΛ είναι διαχρονικά σταθερές και «δεν αλλάζουν ανάλογα με το πρόσωπο που ηγείται της Κεντρικής Τράπεζας».

Πρόσθεσε ότι για πολύ σημαντικά ζητήματα υψίστης εθνικής σημασίας, οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με τη συμμετοχή του Διοικητή και του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας, με τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργού Οικονομικών και αφού ενημερωθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων, λέγοντας ότι τις θέσεις αυτές τις υποστήριξε το κόμμα και στη Βουλή κατά τον ουσιώδη χρόνο. Σύμφωνα με τον κ. Ευαγόρου, η ΚΤ «οφείλει να εισάξει πιο διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο λειτουργίας της».

Πρόσθεσε ακόμη ότι καθημερινή αντιπαράθεση της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, «είναι αντιπαραγωγική και δεν εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου σ' αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας».

Σε ερώτηση για δημοσιεύματα «που φέρουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου να υποβάλλει πρόταση στη Βουλή με σκοπό τον έλεγχο της Τράπεζας Κύπρου», ο κ. Ευαγόρου ανέφερε ότι επιφυλάσσεται να απαντήσει όταν δει το περιεχόμενο της όποιας πρότασης.

«Αναμένουμε να δούμε με ποιο τρόπο και το περιεχόμενο της όποιας πρότασης ήθελε κατατεθεί από συναδέλφους στη Βουλή και θα την εξετάσουμε», είπε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ. Πρόσθεσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ως ΑΚΕΛ έχουμε καταγγείλει δημόσια τόσο τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ όσο και άλλους οι οποίοι και στο παρελθόν επιχείρησαν και συνεχίζουν να επιχειρούν από την μια να ελέγξουν την ίδια την ΚΤ και κατ' επέκταση το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του».

«Αλλά δεν θα ήθελα, χωρίς να έχω υπόψη μου την ακριβή πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, να την σχολιάσω, επιφυλάσσομαι», κατέληξε ο κ. Ευαγόρου. alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση