GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση Π. Μελά για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Υγείας, Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς παρευρέ...


Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Υγείας, Βουλευτής Α’ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς παρευρέθη στη συγκέντρωση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου «Αγίας Βαρβάρας» και των πολιτών της περιοχής ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου και στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο Ελληνικός Λαός διέρχεται σήμερα μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, μια οικονομική στενωπό και η κατάσταση αυτή δυστυχώς οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Γι αυτό, επιβάλλεται, οι Κυβερνώντες να εξασφαλίσουν όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες Υγείας στους χειμαζόμενους πολίτες.

Δυστυχώς όμως, όλες οι υπηρεσίες Υγείας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ.

Ο ΕΟΠΥΥ παρέχει σήμερα πολύ χειρότερες υπηρεσίες Υγείας από ότι πριν, τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις κλπ, σε εποχή που έχουν πρόβλημα επιβίωσης.

Υποβάθμιση υπηρεσιών υπάρχει επίσης και στα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω των πολλαπλών ελλείψεων σε προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό κλπ) αναλώσιμα υλικά και πολλά άλλα.

Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο αντί οι Κυβερνώντες να ενισχύσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας, προβαίνουν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νοσοκομείων.

Μεταξύ αυτών, είναι και το δικό σας Νοσοκομείο, της Αγίας Βαρβάρας, που παρέχει υπηρεσίες Υγείας κυρίως στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής που κατά κανόνα κατοικείται από πολίτες με χαμηλό εισόδημα.

Η κατάργησή του, όπως και η κατάργηση και άλλων Νοσοκομείων σε νησιωτικές περιοχές, θα επιφέρει ταλαιπωρία στους ασθενείς αφού θ’ αναγκάζονται να μεταφέρονται σε άλλο Νοσοκομείο, με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, και αυτό θα προκαλέσει ανασφάλεια στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Γι αυτό επιβάλλεται, να παραμείνει το Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας σε λειτουργία και να αναβαθμιστεί προς όφελος των πολιτών.

Η Υγεία, όπως το έχω τονίσει και άλλη φορά είναι το πολυτιμότερο αγαθό και επιβάλλεται σήμερα να προστατευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο, για το καλό των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση