GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω κρίσης

Το 73% των Ελλήνων καταναλωτών δεν θα κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές. Σύμφωνα με πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγ...


Το 73% των Ελλήνων καταναλωτών δεν θα κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές. Σύμφωνα με πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-8 Ιουλίου 2013, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε 545 άτομα, περισσότεροι από 73 στους 100 Έλληνες δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2013.

Κύριος ανασταλτικός παράγοντας είναι οι οικονομικοί λόγοι (70%) και έπειτα ακολουθούν η εισοδηματική τους αστάθεια (20%), αλλά και άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν επιτρέπουν στους καταναλωτές να φύγουν από τον τόπο κατοικία τους (10%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, από το 27% το 80% θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ 5 ημερών.

Το μέρος καταγωγής κερδίζει έδαφος και ζωντάνια, αφού εκεί θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους οι Έλληνες τουρίστες.

Ακόμη, οι παραθαλάσσιες περιοχές έχουν μεγαλύτερη απήχηση στους Έλληνες καταναλωτές σε σχέση με τις διακοπές στο βουνό, που αγγίζουν σε ποσοστό μόνο το 20% των προτιμήσεων τους.

Τέλος, οι εκτός Ελλάδας τουριστικοί προορισμοί φέτος θα μειωθούν σε ποσοστό περίπου 50%.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση