GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάχμι: "Δεν υπάρχει πρόθεση για τζιχάντ στη Συρία"

Η Αίγυπτος δεν έχει καμία πρόθεση να αρχίσει ιερό πόλεμο εναντίον της Συρίας, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει την ελπίδα του συριακού λ...

Η Αίγυπτος δεν έχει καμία πρόθεση να αρχίσει ιερό πόλεμο εναντίον της Συρίας, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει την ελπίδα του συριακού λαού για ελευθερία, δήλωσε το Σάββατο... ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ Φάχμι.

Το κίνημα Μουσουλμανική Αδελφότητα του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μούρσι συντάχθηκε τον περασμένο μήνα με μία έκκληση σουνιτών κληρικών για τζιχάντ εναντίον της συριακής κυβέρνησης και των σιιτών συμμάχων της.

Στέλνοντας το μήνυμα μιας διαφορετικής προσέγγισης, ο νεοδιορισθείς Φάχμι δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Δεν υπάρχει πρόθεση για τζιχάντ στη Συρία".

Κατέστησε ωστόσο, σαφές πως η Αίγυπτος εξακολουθεί να υποστηρίζει την αλλαγή στη Συρία, όπου αντάρτες μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει κοστίσει τη ζωή περισσότερων από 90.000 ανθρώπων.

"Υποστηρίζουμε το συριακό λαό και τους πόθους του για ελευθερία", είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Φάχμι, πρώην πρεσβευτής της Αιγύπτου στην Ουάσινγκτον.

Ο Μούρσι, που ανατράπηκε στις 3 Ιουλίου και κρατείται από το στρατό, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα πως διέκοψε όλες τις διπλωματικές σχέσεις με τη Δαμασκό και πως υποστήριξε την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, τοποθετώντας την Αίγυπτο περισσότερο σταθερά στην πλευρά εκείνων των αραβικών κρατών που αντιτίθενται στον Άσαντ.

Ο Φάχμι είπε πως δεν υπάρχει αλλαγή στην απόφαση αυτή, αλλά βρίσκεται υπό αναθεώρηση. nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση