GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΗΜΑΡ για τη θέσπιση φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

Η Δημοκρατική Αριστερά επικροτεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση Φόρου επί των Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών ...


Η Δημοκρατική Αριστερά επικροτεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση Φόρου επί των Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (ΦΧΣ) με τη διαδικασία της ενισχυμένης συνεργασίας.
Με την απόφαση αυτή, η οποία καλύπτει όλα τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, όλα τα ιδρύματα και όλες τις αγορές, (μετοχές, ομόλογα, παράγωγα) σε οργανωμένες και μη αγορές, διασφαλίζεται η δίκαιη συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στο κόστος της κρίσης και εξασφαλίζονται σημαντικοί πόροι για τους εθνικούς και τον κοινοτικό προϋπολογισμό, αποθαρρύνεται η κερδοσκοπία και ενθαρρύνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον προς την παραγωγική οικονομία, ενώ περιορίζεται η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή.

Η απόφαση είναι προς το συμφέρον των κοινωνιών των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς θα ανακουφίσει τους φορολογούμενους με την μετατόπιση του βάρος της φορολόγησης σε έναν τομέα που παραμένει υποφορολογημένος. Παράλληλα θα διασφαλίσει τους συνταξιούχους που επωμίζονται τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος από την κρίση, καθώς αποθαρρύνει την επιθετική, κερδοσκοπική και επικίνδυνη διαχείριση των αποθεματικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση