GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θ. Σκυλακάκης: "Δεν έχουμε κρίση, έχουμε καταστροφή"

"Η δικομματική αγκομαχάει. Το βασικό της πρόβλημα είναι το ίδιο με εκείνο της τρικομματικής, δεν έχει πρόγραμμα πέρα από τα όσα...


"Η δικομματική αγκομαχάει. Το βασικό της πρόβλημα είναι το ίδιο με εκείνο της τρικομματικής, δεν έχει πρόγραμμα πέρα από τα όσα υπαγορεύει η τρόικα και ακόμα και για τα μέτρα που ήδη περιλαμβάνονται στο μνημόνιο λειτουργεί ερασιτεχνικά.

Καθυστερεί, αδρανεί, επί μήνες και μετά σπασμωδικά και στο γόνατο υιοθετεί μέτρα και κινήσεις που ούτε έχει μελετήσει ούτε έχει προετοιμάσει. Δυσφημεί ακόμα και την έννοια των μεταρρυθμίσεων, που είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες" επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δράσης και Ευρωβουλευτής της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στην εφ όλης της πολιτικής ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στη Real News, ξεκαθαρίζει ότι η χώρα δεν βιώνει απλώς κρίση αλλά καταστροφή και πως αυτοί που την προκάλεσαν δεν έχουν δυστυχώς αλλάξει.

Αναφορικά με το δέον γενέσθαι, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρει: Η Ελλάδα, για να έχει ελπίδα ανάκαμψης χρειαζόταν –και χρειάζεται- λιγότερους φόρους, μικρότερο και σοβαρότερο κράτος.

Για την τρόικα επισημαίνει: "Έχει επιδείξει απρόσμενη, ακόμα και για τους επικριτές της, επιπολαιότητα. Να θυμίσω την παντελώς αστοιχείωτη αναγγελία της πριν από δύο χρόνια για τα 50 δις από τις αποκρατικοποιήσεις; (Ήταν το δικό της «λεφτά υπάρχουν»)! Να θυμίσω ότι κάτω από τα μάτια της νομοθετήθηκε το 2010 η πρωτοφανής αύξηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, με συνέπεια την ώρα που ο κόσμος υποφέρει να συνεχίζουμε να δίνουμε πρόωρες συντάξεις στα 50".

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η Δράση δε θα συμμετείχε σε μια ανασύσταση της κεντροδεξιάς υπό τον κ. Σαμαρά καθώς όπως τονίζει: "Εμείς πιστεύουμε στην ανάγκη της αλλαγής του πολιτικού συστήματος και στην καταπολέμηση του κομματισμού".

Από τα πυρά του δε διέλαθε ούτε η Αντιπολίτευση για την οποία τονίζει: "Ανέξοδη επιστροφή στο παρελθόν, λαϊκισμός χωρίς έμπνευση, αδιέξοδοι δρόμοι που την κάνουν στην πράξη τον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης και του συστήματος γενικότερα. Έτσι έχουμε τελικά ένα πολιτικό διάλογο κωφών".

Μιλώντας για τον πολιτικό φορέα του οποίου ηγείται, δήλωσε πως η Δράση καλείται να διαδραματίσει: "Το ρόλο του μοχλού ή καταλύτη στη δημιουργία ενός ευρύτερου μεταρρυθμιστικού μετώπου, που θα φέρει μια βαθειά αλλαγή νοοτροπίας στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και τελικά στο ελληνικό κράτος".
capital.gr

2 σχόλια

  1. Τα μάτια των πολιτικών είναι ...διακοσμητικά! Ο άνθρωπος πιστεύει ακόμη ότι αυτοί που έχουν "διοριστεί" στη διαχείριση των κυβερνητικών υποθέσεων κάνουν λάθη ή δεν αντιλαμβάνονται το σωστό από το λάθος! Αλλά από τη στιγμή που ολόκληρη η κριτική αποδεικνύει ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, απορώ για το μέγεθος της ανίκητης βλακείας τους, αλλά και αρχίζω να αμφιβάλω για την ειλικρίνειά τους. Το πιο πιθανό είναι ότι ο κάθε πολιτικός, από το πόστο του, κοροϊδεύει το ίδιο τους Έλληνες και αν δεν τους βασανίζει ο ίδιος, κρατάει τα ρούχα των βασανιστών, περιμένοντας τη σειρά του! Γαβριήλ Θ. Λαμψίδης, δημοσιογράφος, lampsidis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ «ΔΡΑΣΗ» ΟΙ ΔΗΜΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση