GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κονιτσιώτες, συνιστώ ψυχραιμία...

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. Πληθαίνουν συνεχώς οι αντιδράσεις των πολιτών στην ολοένα και δοκιμαζόμενη πόλη της Κόνιτσας. Αυτή τη...


Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.

Πληθαίνουν συνεχώς οι αντιδράσεις των πολιτών στην ολοένα και δοκιμαζόμενη πόλη της Κόνιτσας. Αυτή τη φορά για το θέμα των αλλοδαπών παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα-εστία της πόλης.

Βέβαια η όλη διοικητική υπόθεση εδώ είναι πολύ μπερδεμένη. Η κτιριακή υποδομή αλλά και το προσωπικό έχουν δοθεί για τη φιλοξενία των αλλοδαπών παιδιών που αιτούνται πολιτικό άσυλο. Προϊσταμένη αρχή είναι το Κέντρο Μέριμνας του Παιδιού.

Είναι πάμπολλοι αυτοί βέβαια που ισχυρίζονται πως η δηλωθέντες ηλικίες είναι ψεύτικες και...

πως μεγάλο ποσοστό των φιλοξενουμένων είναι ενήλικοι και πως θα έπρεπε να κρατούνται σε Κέντρα Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών.

Αυτό όμως είναι κάτι που δεν μπορεί να αποδείξει κανένας, εφόσον δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν το έτος γέννησης.

Έπειτα από όλα τα παραπάνω η αντιμετώπιση των ντόπιων λοιπόν, είναι κάτι που αμφιταλαντεύει τον καθένα τους.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν κάποια από τα παιδιά κυκλοφορούσαν τη νύχτα στην πόλη. Υποτίθεται πως στις 11 το βράδυ τα παιδιά πρέπει να είναι εντός της εστίας, όμως αρκετά από αυτά κυκλοφορούν και μετά από την ώρα επιστροφής τους.

Τον τελευταίο καιρό, από την άλλη, σημειώθηκαν κρούσματα κλοπών και όπως ήταν αναμενόμενο οι υποψίες έπεσαν πάνω στα παιδιά.

Πραγματικότητα είναι βέβαια, πως δεν είναι κανείς σίγουρος για τους υπαίτιους εφόσον δεν συλλήφθηκε κάποιος.

Και μην βιαστείτε να αποδώσετε χαρακτηρισμούς του τύπου "ρατσιστές" και τα τοιαύτα...

Αυτή η καραμέλα πρέπει να σταματήσει!

Σίγουρα οι αντιδράσεις θα ήταν ακριβώς ίδιες αν στην εστία φιλοξενούνταν μόνο Ελληνόπουλα.

Το ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προϊστάμενο Ηπείρου των Κέντρων Φροντίδας και Μέριμνας του Παιδιού κο Τζιόμπο Χρήστο, ο οποίος παραδέχθηκε το υπάρχον πρόβλημα, μα έθεσε ηθικό πρόβλημα υπόψιν μας.

Τα παιδιά λοιπόν βγαίνουν από την εστία, μη επιτρεπόμενη ώρα, για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους μέσω του Δημοτικού wifi το οποίο δεν έχει εμβέλεια έως την εστία.

Το περασμένο της ώρας έχει να κάνει με τη διαφορά της ώρας των χωρών.

Και το wifi έχει να κάνει, μάλλον, με το Skype.

Για να έρθουμε τώρα στο πρόβλημα των διαρρήξεων, η προσωπική μου άποψη είναι πως όσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι κάποιοι από τους αλλοδαπούς, άλλες τόσες υπάρχουν να είναι και αλβανοί που μένουν στην Κόνιτσα ή και ντόπια κακοποιά στοιχεία.

Επομένως θα συνιστούσα ψυχραιμία σε όλους και να πρωτεύσει η λογική αλλά και το συναίσθημα.

Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να μάθουμε να ζούμε με τα νέα δεδομένα.

Κανείς δεν υποστηρίζει πως θα είναι καλό να μην μπορούν τα παιδιά μας να παίζουν έξω και να κυκλοφορούν ανέμελα.

Μα πρώτοι υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας είμαστε όλοι οι "μεγάλοι" και όχι τα παιδιά.

Εννοώ φυσικά την ευθύνη που έχουμε εκλέγοντας όλους εκείνους που μέχρι σήμερα φρόντισαν επιμελώς (και σίγουρα προσχεδιασμένα, όπως προβλέπω πως θα δείξει ο χρόνος) να φέρουν τη χώρα σε αυτό το τέλμα και να την καταντήσουν ξέφραγο αμπέλι μα και το ξενοδοχείο των ανεπιθυμήτων της Ευρώπης.

Όσο αφορά τις εξόδους των παιδιών σε ώρες μη επιτρεπόμενες, έχω να προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κόνιτσας να μεγαλώσει το φάσμα του δικτύου wifi έστω και με την τοποθέτηση πρόσθετων κεραιών.

Θα μου ήταν εύκολο να αποδόσω ευθύνες στη Διευθύντρια της Εστίας της Κόνιτσας αλλά και στον καθ´ύλη αρμόδιο προϊστάμενο κο Τζιόμπο.

Μα δεν θα το κάνω.

Δεν θα το κάνω γιατί πιστεύω πως έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες για να λειτουργούν σε τέτοιες θέσεις εργασίας και θα το δεχθώ ως έτσι.

Αναμφισβήτητα όμως πρέπει να γίνουν ενέργειες από όλους έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το πρόβλημα.

Το αίσθημα ασφάλειας των Κονιτσιωτών που έχει εκλείψει θα πρέπει να επανέρθει. Είναι δικαίωμά τους.

Αυτών, και όλων των πολιτών αυτής της κατακαη(ϊ)μένης χώρας.

epirus-ellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση