GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση για σεισμόπληκτους Δραπετσώνας

Να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατοικιών που έχουν παραχωρηθεί στους σεισμόπληκτους της Δραπετσώνας αλλά και των φορο...


Να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατοικιών που έχουν παραχωρηθεί στους σεισμόπληκτους της Δραπετσώνας αλλά και των φορολογικών υποχρεώσεών τους, ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.

Ο βουλευτής αναφέρει πως εδώ και δύο χρόνια που έχουν παραχωρηθεί νεόδμητα διαμερίσματα στις οικογένειες των σεισμοπλήκτων, δεν έχουν μεταβιβαστεί ακόμη οι τίτλοι ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ζήτημα τόσο με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, όσο και με το τέλος ακινήτων.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Κατσαφάδος, αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία στους ιδιοκτήτες, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβαρυνθούν αναδρομικά με το τέλος ακινήτων.

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κώστα Κατσαφάδου, έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί

Με τους σεισμούς του 1999, πολλές κατοικίες στη Δραπετσώνα κρίθηκαν ακατάλληλες.

Πριν από δύο χρόνια, μετά από κλήρωση, παραχωρήθηκαν διαμερίσματα σε νεόδμητες πολυκατοικίες, στις οικογένειες των σεισμόπληκτων.

Μέχρι σήμερα οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν έχουν μεταβιβαστεί στο όνομά τους και αυτό δημιουργεί ζήτημα σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και κυρίως με το τέλος ακινήτων, που εδώ και δύο χρόνια εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Όσοι από αυτούς, απηύθυναν συγκεκριμένο ερώτημα προς τη ΔΟΥ που ανήκουν , έλαβαν αρνητική απάντηση.

Υπάρχει εύλογη ανησυχία, ότι το κενό αυτό που έχει δημιουργηθεί με τους τίτλους ιδιοκτησίας, ενδέχεται να οδηγήσει σε αναδρομική επιβάρυνση αυτών των ανθρώπων, σχετικά με το τέλος ακινήτων.

Την ίδια στιγμή επικρατεί και αβεβαιότητα σχετικά με τους τίτλους ιδιοκτησίας των συγκεκριμένων κατοικιών.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Πότε θα αποσαφηνιστεί το ζήτημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας των κατοικιών που παραχωρήθηκαν στους σεισμόπληκτους.

2. Εάν υπάρχει κίνδυνος να επιβαρυνθούν αναδρομικά με το τέλος ακινήτων, τη στιγμή που σήμερα και σε πραγματικό χρόνο δεν εμφανίζονται ως οι νόμιμοι ιδιοκτήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση