GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο μάτι των ΗΠΑ μπαίνει ο Μαδούρο

"Φωτιά" στις σχέσεις Βενεζουέλας-ΗΠΑ αναμένεται να ανάψει η εκπεφρασμένη πρόθεση του Προέδρου της Βενεζουέλας να παράσχει ...


"Φωτιά" στις σχέσεις Βενεζουέλας-ΗΠΑ αναμένεται να ανάψει η εκπεφρασμένη πρόθεση του Προέδρου της Βενεζουέλας να παράσχει άσυλο στον διάσημο πλέον "φυγά", Έντουαρντ Σνόουντεν.

Μετά από έξι αρνήσεις που έχει δεχθεί για παροχή ασύλου προκειμένου να προστατευτεί από τη σύλληψη στις ΗΠΑ για το σάλο που προκάλεσε με τις αποκαλύψεις του για τις παρακολουθήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών, ο πιο περιζήτητος καταζητούμενος στον κόσμο, φίνεται πως βρήκε την ομπρέλα προστασίας που ζητά εδώ και ένα μήνα, στη Βενεζουέλα.

"Έχω αποφασίσει να προσφέρω ανθρωπιστικό άσυλο στον νεαρό Aμερικανό, Έντουαρντ Σνόουντεν, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει και να ζήσει στην πατρίδα του Σιμόν Μπολιβάρ και του Ούγκο Τσάβες, μακριά από τις διώξεις της ιμπεριαλιαστικής Βόρειας Αμερικής», δήλωσε ο Μαδούρο στο πλαίσιο τηλεοπτικής ομιλίας του για την ημέρα της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

Η δήλωση του προέδρου της Βενεζουέλας είναι αρκετά νωπή, πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες πριν ως εκ τούτου αναμένεται η επίσημη αντίδραση της αμερικανικής πλευράς. ΗΠΑ- Καράκας ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι οδηγούνται σε "θερμό" διπλωματικό επεισόδιο.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση