GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φονικός καύσωνας στο Τόκιο...

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Τόκιο από τον καύσωνα που πλήττει ένα μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας από τις 6 Ιουλίο...


Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Τόκιο από τον καύσωνα που πλήττει ένα μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας από τις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με...
τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» σε πολλές περιοχές της ανατολικής, κεντρικής και δυτικής Ιαπωνίας πάνω από τους 35 βαθμούς, υπό σκιά.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι νοσηλεύονται καθημερινά για μερικές ώρες στα νοσοκομεία εξαιτίας του καύσωνα, κάποιες φορές ολόκληρες ομάδες μαθητών και συχνότερα ηλικιωμένοι.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας άνω των 65 ετών και βρέθηκαν αναίσθητα στον κήπο τους ή κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους όπου πέθαναν από ασφυξία.

Οι αρχές συνιστούν εξοικονόμηση του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μειωμένης παραγωγής καθώς δεν λειτουργούν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες, και προτείνουν τη χρήση των κλιματιστικών μόνο στις περιπτώσεις που αυτό θεωρείται αναγκαίο.

Εθελοντές επισκέπτονται τους ηλικιωμένους προτρέποντάς τους να πίνουν τακτικά νερό και να ρυθμίζουν σωστά τα κλιματιστικά τους.

Η περίοδος των βροχών δεν ήταν έντονη και τερματίστηκε πολύ σύντομα στην ανατολική Ιαπωνία. Από τις 6 Ιουλίου επικρατεί καύσωνας, ενώ τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει λίγο και κυμαίνεται από 27 ως 30 βαθμούς Κελσίου.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση