GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύμη: Όταν είδε την φωτογραφία, γέμισε από δάκρυα!

Eίναι η στιγμή που οι εργάτες αναλαμβάνουν να φτιάξουν το άγαλμα του πολεμιστή και ήρωα Ιωάννη Βελισσαρίου. Για αρκετές μέρες μόχθησ...


Eίναι η στιγμή που οι εργάτες αναλαμβάνουν να φτιάξουν το άγαλμα του πολεμιστή και ήρωα Ιωάννη Βελισσαρίου. Για αρκετές μέρες μόχθησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν το "κόσμημα" της περιοχής.

Η φωτογραφία αυτή θα έμενε θαμμένη στο χρονοντούλαπο αν ο δικηγόρος Νίκος Δαμίγος δεν έψαχνε για να μάθει την ιστορία για το άγαλμα.

Στην φωτογραφία ο εργάτης ήταν νέος και δεν είχε παντρευτεί.

Ύστερα από πενήντα χρόνια, είδε για πρώτη φορά την φωτογραφία που ήταν νέος και δούλευε.

Κατά τις εργασίες ​στην περιοχή
Ξαφνικά ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια του.

Στιγμές μιας εποχής που του θύμισε πολλά.

Αυτή την φορά δεν ήταν μόνος του αλλά παρέα με τα εγγόνια του.

"Είναι πράγματι συγκλονιστικό να ερευνάς και να ανακαλύπτεις όσα πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο και στις μνήμες."

" Έτσι ακριβώς ένοιωσα όταν διαπίστωσα πως στην Εύβοια, και ειδικά στη Κύμη, υπάρχει έργο του Δημήτρη Πικιώνη (1887 – 1968)" είπε στο eviagreen ο Νίκος Δαμίγος.

Όταν ξεκίνησε το έργο κάθε μέρα μαζεύονταν οι κάτοικοι

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς παγκοσμίως Έλληνες αρχιτέκτονες και ζωγράφους που έχει βγάλει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ο Δημήτρης Πικιώνης, γνωστός για την διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων γύρω από την Ακρόπολη, στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη, στον λόφο του Φιλοπάππου, την παιδική χαρά της Φιλοθέης, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό που έφερε στο φως ο Νίκος Δαμίγος
Έτσι λοιπόν πριν πενήντα χρόνια άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του και στην Κύμη.

Όταν δημοσιοποίησε την φωτογραφία οι εργάτες εκείνης της εποχής, παππούδες τώρα, συγκινήθηκαν και αμέσως επικοινώνησαν με τον δικηγόρο.

"Με συγκινήσατε κύριε Νίκο, μου θυμίσατε όταν ήμουν νέος. Με κάνατε να δακρύσω. Σας ευχαριστώ για το δώρο που μου δώσατε" του είπε στο τηλεφώνημα.



eviagreen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση