GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πρωταθλήτρια» στις κυβερνοεπιθέσεις η Κίνα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε αμερικανική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας η Κίνα και η Ινδονησία είναι οι δύο πρώτες στην κατάταξ...


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε αμερικανική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας η Κίνα και η Ινδονησία είναι οι δύο πρώτες στην κατάταξη των χωρών από τις οποίες...

εκπηγάζουν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που εκδηλώνονται σε όλον τον κόσμο.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το 34% των επιθέσεων στο διαδίκτυο προέρχονταν από την Κίνα αναφέρει η εταιρεία Akamai.
«Η κάμψη αυτή οφείλεται εν μέρει στην εμφάνιση της Ινδονησίας στη δεύτερη θέση της κατάταξης», επεσήμανε το στέλεχος της Akamai Μπιλ Μπρένερ, υπογραμμίζοντας την αλματώδη άνοδο της ασιατικής χώρας, η οποία μέσα σε ένα εξάμηνο από το 0,7% πέρασε στο 21% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
Σύμφωνα με την Akamai, στην τρίτη βρίσκονται οι ΗΠΑ (8,3%), μπροστά από την Τουρκία (4,5%), τη Ρωσία (2,7%), την Ινδία (2,5%), την Ταϊβάν (2,5%), τη Βραζιλία (2,2%) , τη Ρουμανία (2%) και το Χονγκ Κονγκ (1,6%).
Ο κ. Μπρένερ δήλωσε ότι «περίπου το 68% των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εκπηγάζουν από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού –Ωκεανίας, έναντι του 58% που ήταν το ίδιο ποσοστό το 4ο τρίμηνο του 2012, αναμφίβολα λόγω της μαζικής αύξησης που καταγράφηκε στην Ινδονησία».

Αντιθέτως, η Ευρώπη υπήρξε το λίκνο λιγότερο του 19% των διαδικτυακών επιθέσεων, ενώ η Βόρειος κι η Νότιος Αμερική του 13%.
paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση