GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παπούλιας απέτισε φόρο τιμής στα θύματα του ναζισμού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε το μεσημέρι, δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Πολωνία, τα στρατό...


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε το μεσημέρι, δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Πολωνία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Αουσβιτς και στο Μπιρκενάου, έξω από την Κρακοβία.

Ο κ. Παπούλιας και η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκαν, από τον διευθυντή του Μουσείου, στα κτίρια 4 και 5 του στρατοπέδου στο Αουσβιτς, όπου ο Πρόεδρος είδε συγκινημένος τα σημάδια της φρίκης του Ολοκαυτώματος.

Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων και επισκέφθηκε το κρεματόριο, όπου υπέγραψε στο βιλίο των επισκεπτών:«Τιμώ με την παρουσία μου τις χιλιάδες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Μεταξύ αυτών και χιλιάδες συμπολίτες μου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν μεταβεί, με ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, στο γειτονικό στρατόπεδο του Μπιρκενάου, συγκλονισμένος από τη ναζιστική θηριωδία αποδοκίμασε τους θυσιώτες των ναζιστικών φρικαλαιοτήτων:

«Όσες φορές ακουμπάει κανένας αυτό το «τείχος του θανάτου» γεμίζει από ντροπή για το κατρακύλισμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Χρέος όλων μας είναι να μην καθίσει η σκουριά πάνω σ' αυτό το τραγικό ιστορικό γεγονός της ναζιστικής βαρβαρότητας. Όποιοι αρνούνται τη μεγάλη αυτή θυσία των χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών, δεν μπορεί να συγκαταλέγονται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη αυτού που ζήσαμε σήμερα. Έτσι μονάχα θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ίσως μια νέα επέλαση αντιδημοκρατικών δυνάμεων».

Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μπιρκενάου ο κ. Παπούλιας στάθηκε συγκινημένος μπροστά στην εντοιχισμένη πλάκα με τα ονόματα των θυμάτων αποτίοντας , όπως είπε, φόρο τιμής και στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αργά το απόγευμα αναχώρησε από την Κρακοβία επιστρέφοντας στην Αθήνα. nooz.gr

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος10 Ιουλ 2013, 12:01:00 π.μ.

    Θα παρακαλούσα όπως και σε άλλα σαιτ, να δημοσιεύετε ΌΛΑ τα κείμενα μου απλευθερονωντας σας από οιονδήποτε απειλή εξουσιαστική και νομική .Ότι κανένας χώρος δεν φέρει καμιά ευθύνη σε όσα γράφω η απαντώ , και παρακαλώ έχετε το ελεύθερο αν σας ζητηθούν τα πρωσικά στοιχειά μου {από θιγομένους η αρμόδιες αρχές} να της δίνετε ΕΛΕΎΘΕΡΑ....Χάρις να φέρετε καμιά ευθύνη ως χώρος η χώροι που είναι ελεύθεροι να της αναρτούν ως ΑΝΑΔΙΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ και ΤΙΠΟΤΑ άλλο, εξάλλου με την διαδρομή μου στα νέα μέσα είμαι ΥΠΈΡ ποιος γράφει τι και όχι ο χώρος που δημοσιεύονται..

    ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΎΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΔΟΥΣ δεν φοβήθηκα ούτε φοβάμαι ΟΥΤΕ θέλω να τα ασπαστούν όσοι αφιερώνουν χρόνο να τα διαβάζουν η να τα προσπεράσου ότι τι γράφω ΠΆΝΤΑ με το όνομα και επώνυμο μου..

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση