GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποχρεωτική λειτουργία των φαρμακείων της Αθήνας το Σάββατο

Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για διεύρυνση του ωραρίου των ...


Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακείων και υποχρεωτική λειτουργία τους το Σάββατο.
Με βάση το νόμο του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε για τα φαρμακεία της Αθήνας να είναι ανοιχτά την Δευτέρα και την Τετάρτη 8 π.μ. - 5 μ.μ., την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 π.μ. - 8 μ.μ. και το Σάββατο 9 π.μ. - 5 μ.μ..

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο Λοβέρδου δίδεται η δυνατότητα στους δήμους να τροποποιούν το ωράριο των φαρμακείων ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Φαρμακοποιοί: Κίνδυνος να κλείσουν τα μικρά φαρμακεία

«Με μία πρωτοφανή απόφασή του ο Δήμος Αθηναίων εναρμονιζόμενος πλήρως με τις "περί απελευθέρωσης ωραρίου" απόψεις του κ. Χατζηδάκη, αποφάσισε ως ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων τις 62 ώρες. Αν σε αυτές προσθέσουμε εφημερίες και διανυκτερεύσεις καταλαβαίνουμε ότι ο φαρμακοποιός πλέον, θα πρέπει κοιμάται μέσα στο φαρμακείο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τονίζουν ότι το 60% των φαρμακείων της Αττικής λειτουργούν μόνο με τον φαρμακοποιό χωρίς βοηθό.

«Οι επιπτώσεις από την πρωτοφανή αυτή απόφαση του Δήμου της Αθήνας», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΦΣΑ, «θα είναι το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων φαρμακείων της γειτονιάς που φαίνεται ότι αυτός είναι ο στόχος του Δημάρχου».
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση