GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δανειστές θέλουν τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ για να μοιράσουν τη Δημόσια περιουσία

Η τρόικα ζητά να εκχωρηθεί σε φορέα του εξωτερικού που θα ελέγχεται καθαρά από τους δανειστές ο έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό να προχωρήσο...

Η τρόικα ζητά να εκχωρηθεί σε φορέα του εξωτερικού που θα ελέγχεται καθαρά από τους δανειστές ο έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό να προχωρήσουν... εκείνοι όπως θέλουν και νομίζουν στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και στο ξεπούλημα των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το Δημόσιο (βλέπε ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α.).

Ως επιχείρημα προβάλλεται το ότι δεν έχουν προχωρήσει καθόλου οι αποκρατικοποιήσεις, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πρέπει να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για τα έτη 2015-2016. Πολλοί είναι οι Ευρωπαίοι που θέλουν το χρηματοδοτικό κενό που θεωρείται δεδομένο να καλυφθεί μέσω των αποκρατικοποιήσεων, ενώ επαναφέρουν και το σχέδιο για πώληση κρατικής περιουσίας μέσω των ομολόγων που θα προκύψουν από τιτλοποίηση δημοσίων εκτάσεων και ακινήτων.

Οι δανειστές μας θεωρούν πώς το ΤΑΙΠΕΔ κινείται με αργούς ρυθμούς και αναποτελεσματικά και θέλουν οι ίδιοι να πάρουν τον έλεγχο προκειμένου να προχωρήσουν στο «ξεπούλημα» της Δημόσιας περιουσίας, στους «εκλεκτούς» και «φίλους» τους. Θέλουν να ελέγξουν πλήρως την ενέργεια και το νερό (τις τηλεπικοινωνίες τις ελέγχους ήδη) και να κάνουν δώρο στην… παρέα τους ακίνητα «φιλέτα» εντός και εκτός του λεκανοπεδίου Αττικής.

Το θέμα με τις αποκρατικοποιήσεις το έθεσε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ζητώντας εδώ και τώρα την προώθηση σχεδίων πώλησης κρατικής περιουσίας. Το Βερολίνο βέβαια έχει πάρει θέση και περιμένει σαν το κοράκι να αρπάξει ότι βγεί στη φόρα, αποτρέποντας συμφωνίες που πάνε κόντρα στα συμφέροντα της.

Αυτός είναι και ο ρόλος του κ. Φούχτελ που φιγουράρει σε όλες τις συναντήσεις του κ. Σόιμπλε με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης. Οι άνθρωποι κλείνουν «μπίζνες» και οι Σαμαράς και Βενιζέλος πιστεύουν στο «μάγο με τα δώρα». Ή συμμετέχουν και οι ίδιοι στις «μπίζνες» και προβάλουν πως οι Γερμανοί είναι… φίλοι μας.

Η επίσκεψη του κ. Σοίμπλε στην Αθήνα ήταν άκρως απογοητευτική για όσους πίστεψαν πώς ήρθε να δώσει λύσεις στο αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Απέρριψε το νέο «κούρεμα», δεν θέλησε να ακούσει το οτιδήποτε για γερμανικές επανορθώσεις, πέταξε μία κουβέντα για το κατοχικό δάνειο και έσπευσαν ορισμένοι να το ερμηνεύσουν ως «παράθυρο» και είπε «σκάστε και προχωρήστε τα μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων».

Η κυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου έδωσαν την ευκαιρία στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών να βελτιώσει την εικόνα του στους ψηφοφόρους τους, εν’ όψει των εκλογών, αφού εμφανίστηκε να επιμένει στη συνταγή της λιτότητας και των… μεταρρυθμίσεων. Οι ίδιοι έμειναν κάγκελο, αφού διαπίστωσαν πώς ο «λύκος» του Βερολίνου δεν πρόκειται να αλλάξει απόψεις και πολιτική και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Επί τη ευκαιρία, ο κ. Σόιμπλε έθεσε και τους όρους λειτουργίας του νέου αναπτυξιακού ταμείου επιβάλλοντας τη συμμετοχή της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας KfW σε ρόλο «απόλυτου κυρίαρχου».

Δηλαδή, η Γερμανία αναγορεύεται σε τοποτηρητή και επόπτη των επενδύσεων που θα γίνονται στην Ελλάδα είτε αυτές προέρχονται από ιδιωτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση