GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίδραση στις προσπάθειες της Άγκυρας για δημιουργία τούρκικης μειονότητας στα Δωδεκάνησα

Μετά και τα τελευταία αποκαλυπτικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ της χώρας μας σχετικά με τα ύπουλα παιχνίδια της Τουρκί...


Μετά και τα τελευταία αποκαλυπτικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ της χώρας μας σχετικά με τα ύπουλα παιχνίδια της Τουρκίας για την εφαρμογή μοντέλου Θράκης και στα Δωδεκάνησα, σαν Σύλλογος που στο καταστατικό του αναφέρονται... ρητά η τήρηση και διάδοση των ηθών και εθίμων του τόπου μας, καθώς και παράδοση και η Θρησκεία της πατρίδας μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» αναφέρει τα εξής:

1. Οι τοπικοί (και όχι μόνο) «Άρχοντες» του Ελληνορθόδοξου τόπου μας οφείλουν επιτέλους να πάρουν θέση ξεκάθαρα απέναντι στα σχέδια της γείτονος χώρας σχετικά με την πλασματική δημιουργία τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα και δη στη Ρόδο και στην Κω σε αντίθεση με την Συνθήκη της Λωζάνης όπου ρητά αναφέρεται πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

2. Ο Πολιτιστικός (?) Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου τί αντιπροσωπεύει ακριβώς και ποιοι είναι οι σκοποί του πραγματικά; Έχει σχέσεις με το Τουρκικό Προξενείο Ρόδου και αν ναι, ποιες είναι αυτές; Έχουν μεταβεί στην Τουρκία ή στην Θράκη και παρακολούθησαν σεμινάρια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής για τρόπο ίδρυσης συλλόγων, προσηλυτισμό και άνοιγμα τουρκικών σχολείων; Όταν δηλώνουν οι ίδιοι δημόσια πως είναι Έλληνες πολίτες τότε προς τι τα αιτήματα για ίδρυση τουρκικών σχολείων (όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ Ελληνικά και τούρκικα); Γιατί δεν έχουνε την Ελληνική Σημαία στον Σύλλογο τους; Τρία τεμένη από τα τέσσερα που βρίσκονται στη Ρόδο λειτουργούν (Εφ.Ροδιακή 29-06-2013, σελ.14) και το τέταρτο θα επιδιορθωθεί με 1 εκατομμύριο Ευρώ (με Νόμο που πέρασε από την Ελληνική Βουλή) και δεν επαρκούν για την τέλεση των θρησκευτικών τους πιστεύω;

3. Η Ρόδος, η Κως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα διέπονται από τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας που είναι κοινοί για όλους τους Έλληνες Πολίτες.

Το Ελληνορθόδοξο κράτος σέβεται τις θρησκείες όλων των κατοίκων του αλλά μέχρι εκεί. Δεν δεχόμαστε ούτε απειλές, ούτε θα δεχθούμε θρησκευτικό επεισόδιο στην Πατρίδα μας. Οι κάτοικοι υποχρεούνται να σέβονται και να τηρούν τους Νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί και τα δικά τους πιστεύω να τα κρατάνε στο σπίτι τους και για τον εαυτό τους.

4. Σαν Έλληνες πολίτες ευελπιστούμε πως η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να καταπατά τους Νόμους επιθυμώντας να δημιουργήσουν προβλήματα που αφορούν την Εθνική μας ταυτότητα.

5. Η οικονομική δυσπραγία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν δικαιολογία για απραξία και μη αντιμετώπιση των ανωτέρω προκλήσεων.

6. Η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν σταυροδρόμι πολιτισμών. Ποτέ όμως δεν επέτρεψε σε «φίλους» και εχθρούς να δημιουργήσουν Θρησκευτικά προβλήματα εντός της Επικράτειας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» πάντα θα είναι ενεργό κύτταρο της κοινωνίας μας και θα πρωτοστατεί σε ότι αφορά εμάς και τα παιδιά μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» καλεί όλους τους Φορείς και ιδιαίτερα τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του τόπου μας να συνεχίσουν το έργο τους (διατήρηση, εκμάθηση της Παράδοσης, των Ηθών και Εθίμων μας, της Θρησκείας μας και την υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Πατρίδας μας), με τον ίδιο και ακόμα περισσότερο ζήλο για να μην χαθεί η Ιστορία μας.

Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε τον Πολιτισμό που πρώτοι εμείς διδάξαμε σε όλο τον κόσμο γιατί είμαστε τυχεροί που είμαστε Έλληνες. allaksogolies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση