GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχειρηματική «κίνηση» από το δεσπότη Τρικάλων. Η εκκλησία σε τιμωρεί αν ο γάμος δεν τελεστεί στην ενορία της νύφης

από τον Γιάννη Παπαθανασίου Κι όμως! Σε τιμωρεί διότι χάνει τα χρήματα του κουμπάρου, τα χρήματα των καλεσμένων από τα κεριά και τα παγ...

από τον Γιάννη Παπαθανασίου Κι όμως! Σε τιμωρεί διότι χάνει τα χρήματα του κουμπάρου, τα χρήματα των καλεσμένων από τα κεριά και τα παγκάρια. Κι επειδή το φαινόμενο αυτό είναι συχνό, δηλαδή, να παντρεύεται το... ζευγάρι σε άλλη εκκλησία για τους δικούς του λόγους, ο δεσπότης Τρικάλων έδωσε εντολή να ζητάνε οι ιερείς 50€, εφόσον δύναται οικονομικά το ζευγάρι.

Σε περίπτωση που αρνηθούν οι μελλόνυμφοι τότε ο παπάς τους δημιουργεί τύψεις κι ενοχές αναφέροντας, αρχικά το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας κι επισημαίνοντας την απουσία του ζευγαριού από αυτό. Συνεχίζοντας την ενοχοποίηση ο πάτερ αναφέρει το κόστος διακόσμησης της άλλης ενορίας το οποίο ξεπερνά σε αξία τα 50€. Τέλος αν θυμώσει ο γαμπρός, ο παπάς μιλάει για προκατάληψη των λαϊκών απέναντι στην εκκλησία και τους παπάδες.

Ο δεσπότης Τρικάλων έδωσε επίσης εντολή να σταματήσει η ταυτόχρονη τέλεση γάμων και βαφτίσεων διότι ζημιώνεται οικονομικά η εκκλησία.

Συνεπώς η εκκλησία μας φροντίζει το δικό της τομάρι και τη δική της οικονομική ευρωστία και δε διστάζει, αντί να προσφέρει πνευματική γαλήνη, να τελεί ψυχολογικό εκβιασμό.

Μιλάει η εκκλησία για προκατάληψη; Είναι η ίδια προκατειλημμένη από τη στιγμή που απαιτεί:

Αμκα
Οικογενειακές Καταστάσεις
Δηλώσεις Αγαμίας
4 μάρτυρες (2 από το γαμπρό και 2 από τη νύφη)

για να αποδείξουν ο γαμπρός και η νύφη πως δεν είναι δίγαμοι.

Ορισμένοι παπάδες έχουν κάνει τσιφλίκι τους την ενορία και ταλαιπωρούν για εβδομάδες 6 άτομα για να τους συναντήσουν ώστε να υπογράψουν τη δήλωση αγαμίας διότι κοιμούνται το μεσημέρι , διότι είναι διακοπές, διότι στην εκκλησία πηγαίνουν μόνο το απόγευμα διότι ορισμένοι καταντήσατε το χώρο του θεού να λειτουργεί ως εισπρακτικός μηχανισμός με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Άλλα μάλλον λογικό είναι αφού τους δημοσίους υπαλλήλους τους κατηγορούμε πως συμπεριφέρονται σαν να πιάσανε τον παπά από τα ….. σκέψου τον παπά που τα έχει κιόλας!

Προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Παρακαλώ, προωθήστε την πνευματικότητα των ιερέων σας και όχι την επιχειρηματικότητά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση