GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρήσιμες συμβουλές: Συμβατική και ανεστραμμένη μόνωση

Η κλασσική ή συμβατική μόνωση ενός δώματος είναι αυτή κατά την οποία η θερμομονωτική στρώση βρίσκεται κάτω από τη στεγανοποιητική στρώσ...

Η κλασσική ή συμβατική μόνωση ενός δώματος είναι αυτή κατά την οποία η θερμομονωτική στρώση βρίσκεται κάτω από τη στεγανοποιητική στρώση, ενώ ανεστραμμένη λέγεται η ...
μόνωση κατά την οποία η υγρομόνωση βρίσκεται κάτω από τη θερμομόνωση.

Συμβατική Μόνωση

Πλεονεκτήματα:

Η στεγανοποίηση προστατεύει τη θερμομονωτική στρώση και αποτρέπει τη ροή νερού κάτω από αυτή. Συνεπώς εμποδίζεται και η μεταφορά των χαμηλών θερμοκρασιών στην πλάκα, αλλά και μέσα στο κτίριο.

Η τελική στρώση της στεγανοποίησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τελική επιφάνεια, χωρίς να τοποθετηθεί άλλο υλικό πάνω από αυτή. Για να γίνει όμως βατό ένα δώμα θα πρέπει να τοποθετηθούν πλακίδια πάνω από την υγρομόνωση ως τελική στρώση.

Η στεγανοποίηση ελέγχεται εύκολα και επισκευάζεται άμεσα σε περίπτωση αστοχίας.


Μειονεκτήματα:

Εφαρμόζεται σε ταράτσες με μικρές ή χωρίς καθόλου κλίσεις.

Η υγρομόνωση είναι εκτεθειμένη στις διάφορες θερμικές μεταβολές οπότε αλλοιώνεται πιο γρήγορα.

Ανεστραμμένη Μόνωση

Πλεονεκτήματα:

H στεγανοποίηση είναι προστατευμένη από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και γενικότερα τις καιρικές συνθήκες.

H υγρομόνωση προστατεύεται από μηχανικές καταπονήσεις.

H θερμομόνωση εμποδίζει την έκθεση της υγρομόνωσης σε έντονες θερμοκρασιακές διαβαθμίσεις, μειώνοντας την πιθανότητα γήρανσης και αλλοίωσης των υλικών.

Mειώνεται η πιθανότητα εγκλωβισμού υγρασίας ανάμεσα στη μεμβράνη στεγανοποίησης (π.χ. ασφαλτόπανο) και το φράγμα υδρατμών.

Μειονεκτήματα:

Είναι πιο δύσκολο να γίνει ο έλεγχος της στεγανοποίησης σε περίπτωση προβλήματος.

Πρέπει να γίνουν σωστά και με ιδιαίτερη προσοχή οι κλίσεις στο δώμα ώστε να μη δημιουργούνται λιμνάζοντα νερά που αλλοιώνουν τις ιδιότητες της θερμομόνωσης.

Ως υλικό θερμομόνωσης επιλέγεται συνήθως η εξηλασμένη πολυστερίνη.

Θέλει προσοχή η επιλογή του τελικού υλικού επίστρωσης προκειμένου να είναι ανεκτό το βάρος του από το υλικό θερμομόνωσης.

all4me.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση